Πετρούνιας: «Έχουν δίκιο που με κατηγορούν - Ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους Έλληνες» (video)

Λίγες ώρες μετά το σοκ που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με τις καταγγελίες του #metoo στον αθλητισμό, ο Λευτέρης Πετρούνιας ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε.

Πετρούνιας: «Έχουν δίκιο που με κατηγορούν - Ζητώ συγγνώμη απ' όλους τους Έλληνες» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν τελείως λάθος. Νιώθω χρέος μου να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου (…) Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλλων. Πάνω από όλα όμως είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ για αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορούν. Καταδικάζω κάθε μορφή βίας», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο Έλληνας πρωταθλητής

Συνεχίζοντας ο Λευτέρης Πετρούνιας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Βρέθηκα μπροστά σε ένα μικρόφωνο στην εκπομπή και είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική σαν άθλημα. Αν κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία είμαι δίπλα τους».

Θυμίζουμε πως σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε δηλώσει, προκαλώντας σάλο, πως «ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα Αν υπήρξανε... εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα  “φώτα” πάνω του και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιου τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ