Ο "Μισισιπής Καίγεται" στην Μανωλάδα - Στις φλόγες οι παράγκες μεταναστών εργατών (video)

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν οι παράγκες που διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες οι εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Με εγκαύματα δύο εργάτες.

Ο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αποκάλυψαν βίντεο που δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ, την περασμένη Παρασκευή (15/10), οι εργάτες γης στη Μανωλάδα ήρθαν αντιμέτωποι τα ξημερώματα με τη φωτιά που κατέκαψε τις παράγκες τους.

Δύο εργάτες υπέστησαν εγκαύματα στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά ενώ καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, χρήματα και οικιακές συσκευές.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, την ώρα της φωτιάς που κατέστρεψε 15 παράγκες, εκεί βρίσκονταν 34 άτομα, 24 από το Πακιστάν και 10 από Μπαγκλαντές.

Ανάμεσα στις καταστροφές τα πρόβατα και οι κότες που οι εργάτες είχαν είχαν για ιδία χρήση

Η ΚΕΕΡΦΑ, με ανακοίνωσή της, απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους εργάτες γης, αμοιβές ανάλογα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και εργασίας.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν λίγες μέρες, οι εργάτες στα "ματωμένα" φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, είχαν κινητοποιηθεί ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, μεταξύ των οποίων αμοιβή στα 4 ευρώ την ώρα, διαμονή σε αξιοπρεπείς χώρους και όχι σε παράγκες, λήψη μέτρων υγιεινής και μεταφορά σε αξιοπρεπή οχήματα και όχι σε καρότσες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ