Κραυγή αγωνίας στο νοσοκομείο Βόλου: «Είμαστε χωρίς οξυγόνο και γιατρούς - Δεν υπάρχει ελπίδα» (video)

Πλήρη κατάρρευση του νοσοκομείου Βόλου περιέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής, Νίκος Χαυτούρας.

Κραυγή αγωνίας στο νοσοκομείο Βόλου: «Είμαστε χωρίς οξυγόνο και γιατρούς - Δεν υπάρχει ελπίδα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είμαστε σε πόλεμο, χωρίς στρατιώτες και χωρίς πολεμοφόδια. Έχει τελειώσει το οξυγόνο στο νοσοκομείο. Η κατάσταση είναι χαώδης και δεν έχει γίνει τίποτα μετά τη σύσκεψη που κάναμε με τους τοπικούς βουλευτές», δήλωσε μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο αλλά και στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας.

«Έρχονται ασθενείς με Covid και είναι μαύρη η μοίρα τους» δήλωσε ο κ. Ν. Χαυτούρας, συμπληρώνοντας πως είναι απαραίτητη η στελέχωση με προσωπικό.

«Τι θα γίνει θα μπαίνουν μέσα οι ασθενείς και θα πεθαίνουν; Ίσως να πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση … Τι να το κάνουμε εάν έχουμε μόνο κρεβάτια και δεν έχουμε γιατρούς. Ούτε πνευμονολόγο δεν έχουμε. Να γίνουν μετακινήσεις από άλλες περιοχές» τόνισε ο κ. Χαυτούρας και συνέχισε λέγοντας: «Είναι προσβολή στην αξιοπρέπεια του ασθενούς, είναι πραγματικά σαν να τον βάζουμε και να τον διαγράφουμε, δεν έχει ελπίδα δίχως οξυγόνο, γιατρούς και νοσηλευτές… Οι ασθενείς δεν είναι πράγματα για να τους βάζουμε απλά στα κρεβάτια, χρειάζονται και γιατρούς. Πρέπει η Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της».

Στο "Αχιλλοπούλειο" νοσοκομείο Βόλου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και 5 εκτός ΜΕΘ, ενώ μέχρι πριν λίγο οι νησολείες ανθρώπων που πάσουν από κορωνοϊό ήταν 110.

«Το νοσοκομείο έχει κλείσει. Χάθηκε και το ταβάνι. Σήμερα νοσηλεύονται 110 ασθενείς, στις κλινικές Covid, 10 διασωληνωμένοι με κορονοϊό στην ΜΕΘ», δήλωσε ο κ. Χαυτούρας στην ΕΡΤ. 


Σε χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Χαυτούρας, έγραφε:

Πάμε για τραγωδία από την νέα εισβολή της Πανδημίας....

Το νοσοκομείο στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει... ξεπεράσαμε κάθε ταβάνι...

Πάνω από 100 ασθενείς covid σήμερα.. νοσηλεύονται στις 4 κλινικές covid συν 8 στην ΜΕΘ...

Αύριο μεθαύριο μπορεί να αγγίξουν τους 150...

Πως θα αντιμετωπισθεί η πάθηση τους? με έναν ειδικό παθολόγο και δύο ειδικευόμενους για 100 και 150 ασθενείς... είναι αδύνατο και τραγικό αυτό που συμβαίνει..

Πως θα αντιμετωπισθούν οι ασθενείς αυτοί δίχως οξυγόνο?

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μας έχουν καταρευσει...

Ο πόλεμος δίχως στρατιώτες και πολεμοφόδια είναι χαμένος πριν καλά καλά αρχίσει....

Τελευταία μας ελπίδα η υφυπουργός που έρχεται αύριο.....ίσως αυτή καταλάβει την τραγικότητα της κατάστασης. και στις προτάσεις μας δώσει λύσεις ζωτικής σημασίας γιατί έχουμε να κάνουμε πολλά....

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ