Αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος στο Πέραμα - Έκθετοι ΕΛ.ΑΣ. και Θεοδωρικάκος

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της ΕΛ.ΑΣ. πως οδηγός του ΙΧ στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα ήταν ο ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς αστυνομικών.

Αυτός ήταν ο οδηγός του οχήματος στο Πέραμα - Έκθετοι ΕΛ.ΑΣ. και Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη στο documentonews.gr, αποκαλύπτει την εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία επιβεβαιώνει πως οδηγός του ΙΧ στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα ήταν ο 14χρονος Βαγγέλης που είχε διαφύγει της σύλληψης και όχι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του documentonews.gr:

Το δακτυλικό αποτύπωμα του 14χρονου Ρομά φέρεται να υπήρχε στην πόρτα του οδηγού και να είχε πιστοποιηθεί και στην πρώτη έκθεση της ΔΕΕ. Ο 14χρονος υπεβλήθη σε εξέταση DNA πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό του ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και όχι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης, όπως ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι του 14χρονου Βαγγέλη έχουν καταθέσει προς την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης τόσο στο ΙΧ πόσο και στις μηχανές των αστυνομικών. Η πραγματογνωμοσύνη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα δείξει εάν πράγματι είχαν εμβολιστεί οι μηχανές όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί ή αν οι ίδιοι τις είχαν ρίξει κάτω για να αποτρέψουν τους Ρομά να φύγουν, όπως ισχυρίζονται οι τελευταίοι.

Επίσης οι δικηγόροι των Ρομά έχουν ζητήσει να οριστεί τεχνικός σύμβουλος για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη, όπως επίσης και τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να κάνει βαλλιστική έρευνα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ