«Γίνεται επιλογή ασθενών και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο»

Έναν πραγματικό εφιάλτη και κατάρρευση του ΕΣΥ μαρτυρούν οι καταγγελίες από γιατρούς και νοσηλευτές νοσοκομείων αν την επικράτεια.

«Γίνεται επιλογή ασθενών και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα είναι πάνω από 100%. Ήδη γίνεται επιλογή ασθενών. Ήδη πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα εκτός εντατικής διασωληνωμένοι … Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις δυνατότητες του συστήματος υγείας. Δεν έχει νόημα να βλέπουμε αν είναι 420 – 470 οι διασωληνωμένοι, η επιλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εντατικολόγος, Ευάγγελος Καϊμακάμης, στο δελτίο του Mega, περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Μόλις ελευθερωθεί ένα κρεβάτι θα πάρουν τον πρώτο διαθέσιμο ασθενή. Τα κριτήρια; Ποιος διασωληνώθηκε πρώτος, ποιος είναι πιο νέος, ποιος ανταποκρίνεται καλύτερα στη θεραπεία, ο γιατρός θα αποφασίσει», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Στόκκος, διευθυντής ΜΕΘ "Μαμάτσειου" Κοζάνης.

«Όσο προλαβαίνουμε τρέχουμε κι εμείς να βοηθήσουμε. Αλλά δεν τους παρακολουθούν κατάλληλοι γιατροί ούτε κατάλληλοι νοσηλευτές. Αυτοί οι άνθρωποι υποθεραπεύονται (εκτός ΜΕΘ) και αυτό έχει επιπτώσεις και στη νοσηρότητα και στη θνητότητα», δηλώνει ο Βασίλης Τσάπας, εντατικολόγος ΜΕΘ, στο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ