Φρίκη σε κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης - Άνοιξαν 249 νέοι τάφοι (εικόνες)

Οι νεκροί γεμίζουν τα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης και η πόλη ζει ημέρες 2020.

Φρίκη σε κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης - Άνοιξαν 249 νέοι τάφοι (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και φωτογραφίες που δημοσιεύει το makthes.gr στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες 249 νέοι τάφοι, εν αναμονή των μακάβριων αποτελεσμάτων από την επέλαση της πανδημίας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, μέχρι την Πέμπτη οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου είχαν σκάψει 249 νέους τάφους, υπό τον φόβο να αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι νεκροί, κάτι το οποίο προβλέπουν και οι επιστήμονες, καθώς η πτώση των κρουσμάτων αναμένεται να φανεί αρχές Δεκεμβρίου, αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα αργήσουν να μειωθούν.

 

Κάθε μέρα στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», καταφθάνουν 2-3 σοροί νεκρών από COVID-19, αλλά κάποιες ημέρες καταφθάνουν σωρευτικά μέχρι και επτά πτώματα, διότι ορισμένες φορές οι νεκροί κρατούνται στα ψυγεία των νοσοκομείων για μέρες, ώστε να νεκρωθεί ο νέος κορονοϊός.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές στο makthes.gr, εάν παγιωθεί αυτός ο ρυθμός, των επτά νεκρών ανά ημέρα, τότε «θα έχουμε πρόβλημα».

Πάντως, στα κοιμητήρια της Θέρμης υπάρχει ελεύθερος χώρος για να ανοιχτούν ακόμη 150 νέοι τάφοι.

Το πρόβλημα πάντως διογκώνεται και από τη μεταφορά σορών από άλλες περιοχές, όπως τον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος διαθέτει μόνο ένα κοιμητήριο το οποίο δεν έχει διαθέσιμο χώρο και επίσης δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες εκταφών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, από τα 6.154 νέα κρούσματα, τα 1.036 εντοπίστηκαν στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ