Ανατριχίλα - «Στο δεύτερο κύμα πολλοί ασθενείς χωρίς κορωνοϊό πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν» (video)

Ανατριχίλα και οργή προκαλεί η αποκάλυψη του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου", για πολλούς θανάτους non covid ασθενών που πέθαναν μετά το 2ο κύμα της πανδημίας, περιμένοντας να χειρουργηθούν.

Ανατριχίλα - «Στο δεύτερο κύμα πολλοί ασθενείς χωρίς κορωνοϊό πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε πως μετά το 2ο κύμα (επι υπουργίας Βασίλη Κικίλια) είχαν αναβληθεί τακτικά χειρουργεία και πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει περιμένοντας να χειρουργηθούν. 

«Μετά το 2ο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που επικοινωνήσαμε μας έβριζαν. Μας έλεγαν "τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε"», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο διευθυντής ΜΕΘ του "Παπανικολάου", δήλωσε: «Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ναι μεν υπάρχει επάρκεια σε οξυγόνο, ωστόσο τελειώνει πολύ γρήγορα. «Εκεί που γέμιζαν οι δεξαμενές μας κάθε 10-15 μέρες, τώρα τα γεμίζουμε ανά 2-3 μέρες (...) Όταν βλέπετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν, οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να είναι πάρα πολλά, δεν πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά;». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ