Συγκλονιστική ομιλία του Γιώργου Καπουτζίδη (video)

«Θέλω να ρωτήσω γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;» Δήλωσε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην πολιτεία αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Γιώργος Καπουτζίδης, σε μια συγκλονιστική ομιλία.

Συγκλονιστική ομιλία του Γιώργου Καπουτζίδη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γιώργος Καπουτζίδης συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον" για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

«Από την ηλικία των 8-9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι και τόσο ευχάριστο για κάποιους. Ποτέ δεν μου εξήγησαν γιατί πειράζει να παίζω με τις κούκλες της αδερφής μου. Άρχισα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σε εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν όμως ποτέ τι ήταν αυτό. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή να είμαι ο εαυτός μου. Σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω όμως πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄ αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου; Αυτό δεν το έχω καταλάβει», τόνισε μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ