Για τον Αρκά οι συζυγοκτονίες είναι... ευτυχία! (εικόνα)

Λίγες ώρες μετά τη 15η γυναικοκτονία του 2021 που συντελέστηκε στη Λακωνία, η επίσημη σελίδα του Αρκά στο facebook αναρτά σκίτσο το οποίο, λίγο ως πολύ, χαρακτηρίζει τις συζυγοκτονίες ως «ευτυχία στο γάμο».

Για τον Αρκά οι συζυγοκτονίες είναι... ευτυχία! (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για πολλούς ο -πάλαι ποτέ- ταλαντούχος σκιτσογράφος, ο οποίος με την έξυπνη πένα του χάριζε αστείρευτο γέλιο στους αναγνώστες, έχει φύγει για πάντα.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε γνωστές συστημικές εφημερίδες και την περίοδο 2015-2019 «πολιτικοποιήθηκε» έντονα, πολεμώντας -και προσωπικά- τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ενώ ο ίδιος επέμεινε ότι δεν είναι προσωπικές επιθέσεις, αλλά χρέος του σατιρικού σκιτσογράφου να καυτηριάζει την πολιτική, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2019, το ξέχασε.

Ξεκίνησε νέες, χαριτωμένες σειρές κόμιξ (Φεβρουάριος, Θανασάκης, Ρόζα, Ασημίνα), χωρίς –κατά την άποψη πολλών- κανένα ίχνος χιούμορ.
Από τότε όμως έχει πέσει σε πολλά ολισθήματα, με σχόλια συχνά χονδροφοβικά, σεξιστικάρατσιστικά, φαλλοκρατικά.
Τα σχόλια αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους χρήστες των social media, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας αναφορές στη σελίδα.
Η γραμμή της ομάδας του δημιουργού αδιάλλακτη, χωρίς καμία μεταμέλεια.

Το τελευταίο του ατόπημα, ωστόσο, μπορεί να χαρακτηριστεί έως και εξοργιστικό τις μέρες που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω σκίτσο, το γνωστό ζευγάρι «Ναπολέων και Ασημίνα» βρίσκεται στο κρεβάτι, με τον Ναπολέοντα να ρωτάει τη σύζυγό του τι βιβλίο διαβάζει. «Ένα βιβλίο για το πως μπορεί μία γυναίκα να βρει την ευτυχία στον γάμο», απάντησε η Ασημίνα, προσθέτοντας ότι ο τίτλος του βιβλίου είναι «η συζυγοκτόνος».

Σε μια κοινωνία που έχασε μέσα σε 1 χρόνο 15 γυναίκες από τα χέρια των συζύγων τους, ο Αρκάς αποφάσισε να κάνει χιούμορ με τις συζυγοκτονίες. Και όχι μόνο χιούμορ, αλλά να τις χαρακτηρίσει και ευτυχία στον γάμο.

Παράλληλα, τα -φιλοκυβερνητικά- Mέσα με τα οποία συνεργάζεται, ανεβάζουν άρθρα με τίτλους «Αρκάς – Καλημέρα με την Ασημίνα – Εξηγεί πώς μπορεί να ευτυχήσει μια παντρεμένη» και κείμενα τύπου «το ζευγάρι ηλικιωμένων, που συνεχίζουν να ανταλλάσσουν κυνικές κουβέντες χαρίζοντάς μας απολαυστικές στιγμές».

Καμία απόλαυση δε μας χαρίζει αυτό το σκίτσο, παρά μόνον τρόμο.

Τρόμο που προκαλεί όχι μόνο η ανάρτηση, αλλά και τα σχόλια του κοινού του Αρκά που ξεκαρδίζεται με τέτοιες ιδέες.

Ρε θα σοβαρευτούμε επιτέλους;


Το εν λόγω σκίτσο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ