«Αν ένας άνθρωπος νιώθει φόβο σημαίνει ότι είναι θύμα βίας»

Η Ζέτα Δούκα συνομίλησε στο στούντιο του 2020mag.gr με την πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Νίκη Ρουμπάνη, για την έμφυλη βια, για το πώς μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς βία και για το πως πρέπει οι γυναίκες να καθρεφτίζουν η μία την άλλη και να αλληλοστηρίζονται στην διαφορετικότητα τους.

«Αν ένας άνθρωπος νιώθει φόβο σημαίνει ότι είναι θύμα βίας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πρόεδρος του ελληνικού δικτύου γυναικών Ευρώπης, Νίκη Ρουμπάνη συνομιλεί με τη Ζέτα Δούκα: «Για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς βία, πρέπει εμείς οι γυναίκες να καθρεφτίζουμε η μία την άλλη και να αλληλοστηριζόμαστε στην διαφορετικότητα μας».

«Έχουμε μια μεγάλη ένταση με ανθρώπους που δεν θα συγκατοικούσαν αν δεν υπήρχε το θέμα του κορωνοϊού, το οποίο έχει δημιουργήσει και ανεργία και έλλειψη σπιτιών. Υπάρχουν δηλαδή πολλά θέματα που αναγκάζουν σε συγκατοίκηση ανθρώπους και έτσι έχουμε ενδοοικογενειακή βία και μεταξύ συντρόφων και σε παιδιά.  

Με το κίνημα #metoo πλέον έρχονται νωρίτερα οι γυναίκες να καταγγείλουν και έρχονται και άνθρωποι οι οποίοι είναι γείτονες, συγγενείς και φίλοι. Έχει αρχίσει η κοινωνία να αντιδρά πιο γρήγορα και ευρύτερα στα θέματα της έμφυλης βίας και να μη τα θεωρεί σαν νόρμα, κάτι που ε, συμβαίνει, τι να κάνουμε και να κοιτάει από την άλλη μεριά», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ρουμπάνη.

«Αν ένας άνθρωπος νιώθει φόβο σημαίνει ότι είναι θύμα βίας», τονίζει επίσης η κ. Ρουμπάνη.

«Δεν είμαι νομικός, αλλά μάλλον πίσω έχουμε πάει τελευταία», υπογράμμισε η κ. Ρουμπάνη σε ερώτηση για το αν έχει γίνει κάποια πρόοδος με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Ακούστε παρακάτω το πολύ σημαντικό αυτό podcast, που δυστυχώς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και η γραμμή 2109700814 δίνουν πολύτιμη βοήθεια σε θύματα οικογενειακής βίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ