Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Τον κλείδωσαν στο κοσμηματοπωλείο και τον απείλησαν με μαχαίρι»

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες στη Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Τον κλείδωσαν στο κοσμηματοπωλείο και τον απείλησαν με μαχαίρι»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με καταθέσεις δύο μαρτύρων, οι οποίοι δήλωσαν πως ο Ζακ κλειδώθηκε στο κοσμηματοπωλείο και απειλήθηκε με μαχαίρι, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δικη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, 60χρονο μάρτυρας που περνούσε από το σημείο της δολοφονίας, κατέθεσε πως έγινε μάρτυρας ενός άγριου λιντσαρίσματος «χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς».

«Είδα έναν κύριο με μαύρο φανελάκι που πήρε μια βάση ομπρέλας από ένα κατάστημα για να την πετάξει στο κατάστημα, αλλά τον σταμάτησαν. Μετά ο κοσμηματοπώλης πέταξε μια πέτρα στην τζαμαρία και την έσπασε. Στην αρχή θεώρησα ότι γίνεται κάποια ληστεία αλλά δεν καταλάβαινα…γιατί να σπάσει το μαγαζί του αφού είναι εκεί ο ληστής. Ας περίμενε να ερχόταν η αστυνομία» είπε ο 60χρονος.

«Βγήκε το παιδί γεμάτο στα αίματα. Έξω πεσμένο, βλέπω ένα μαχαίρι με μαύρη λαβή της νοικοκυράς. Αυτό το μαχαίρι υποθέτω είχε πέσει από κάποιο τραπέζι παρακείμενου μαγαζιού». Στη συνέχεια δήλωσε πως το μαχαίρι το πήρε ένας εκ των κατηγορουμένων και πρόσθεσε πως «στο σημείο που είναι πεσμένος κάτω ο Κωστόπουλος από πάνω του βρίσκονται δυο τρία άτομα. 

Ο Ζακ απειλήθηκε με μαχαίρι στην καρωτίδα και τότε εγώ είπα «τι θα κάνεις τώρα θα τον σφάξεις;». «Εγώ και ένας κύριος φωνάξαμε και τότε άρχισαν να φωνάζουν. Από τη μια αγριότητα και από την άλλη αδιαφορία. Σαν να έβλεπαν τηλεόραση», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

- Μάρτυρας: Δεν χρειαζόταν να ακινητοποιηθεί, ήταν ήδη ακινητοποιημένος όταν ήρθαν οι αστυνομικοί… αντί να ασχοληθούν με το ποιος έφερε σε αυτή την κατάσταση τον Κωστόπουλο, το μέλημα τους ήταν να απομακρύνουν τα άτομα που τραβούσαν με κάμερα. Έγιναν όλα λάθος.

- Πρόεδρος: Γιατί σας έκανε εντύπωση; Πρώτα δεν πρέπει να ακινητοποιήσουν;

- Μάρτυρας: Συμφωνώ αλλά κατόπιν θα έπρεπε να ρωτήσουν τι συνέβη. Αυτό δεν είδα να συμβεί, μόνο είδαν τους ανθρώπους με τις κάμερες. Εισέπραττα ότι δεν ενδιαφερόντουσαν να μάθουν τι είχε συμβεί. Τώρα δεν ξέρω αν μπορούσαν να το κάνουν ή όχι.

Άλλος μάρτυρας που είδε την σκηνή από τον 6ο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας, κατέθεσε πως η αίσθηση που είχε ήταν ότι ο Κωστόπουλος όταν βγήκε από το κατάστημα «φοβόταν για την ζωή του».

- Μάρτυρας: «Ήταν καταματωμένος στο πρόσωπο και στα ρούχα. Γύρω του άνθρωποι που δεν βοηθούσαν. Ήρθε το ΕΚΑΒ που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες» περιέγραψε ο μάρτυρας, αναφερόμενος στις εικόνες μετά στην έξοδο του 33χρονου από τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου. Τότε, «σηκώθηκε και άρχισε να φεύγει. Δεν διέκρινα αν κρατούσε κάτι. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τον αποφύγουν. Έπεσε πάνω σε κάτι τραπέζια παραπαίοντας. Οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του, του έβγαλαν το παπούτσι για κάποιο λόγο και τον έδεσαν. Στη συνέχεια τον πλησίασε ο διασώστης του ΕΚΑΒ φώναξε "έρχεται ασθενοφόρο" και οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν. Ο Ζακ δεν κουνήθηκε καθόλου», κατέθεσε.

- Εισαγγελέας: Σε τι κατάσταση ήταν ο Κωστόπουλος;

- Μάρτυρας: Φαινόταν η ταραχή του, ειδικά από τη στιγμή που σηκώθηκε να φύγει, καταλάβαινες ότι ήταν ένας άνθρωπος που φοβόταν για τη ζωή του… έπεσε σε τραπέζια και κάθισε κάτω. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ τραυματισμένος και τέσσερις αστυνομικοί κάθισαν πάνω του στην πλάτη του, τράβηξαν τα χέρια του και προσπαθούσαν να τον δέσουν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ