Rollers: H fitness τάση που θα ξεκινήσουμε το 2022

Στην μετα - covid εποχή, έχουμε ανάγκη από δραστηριότητες που θα μας κρατούν για περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού και θα μας φέρνουν σε επαφή με φίλους. Πολλοί από εμάς αλλάξαμε ακόμα και τον τρόπο που γυμναζόμαστε, αναζητώντας πιο fun μορφές άσκησης που θα ανεβάζουν την αδρεναλίνη και την διάθεσή μας. Και κάπως έτσι η Αθήνα ξεκίνησε να ρολλάρει...

Rollers: H fitness τάση που θα ξεκινήσουμε το 2022
ΠΡΟΒΟΛΗ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΤΣΗ

Το inline skating είναι το fitness trend που γεννήθηκε στην καραντίνα και έγινε viral μέσα από το Tik Tok.

Μπορεί να ξεκίνησε στα πάρκα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, βλέπουμε όμως πως τα rollers γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ελλάδα, προσελκύοντας κάθε ηλικία, από τους εφήβους που ανακάλυψαν την τάση στα social media και θέλουν να την δοκιμάσουν, μέχρι όλους όσοι νοστάλγησαν την δεκαετία των 90s.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως τα rollers αποτελούν και μια πολύ αποδοτική μορφή άσκησης, που καίει περισσότερες θερμίδες και από το τρέξιμο, συγκεκριμένα 570 την ώρα.

Όλα δείχνουν πως το 2022 θα αφήσουμε τα running shoes για τα rollers και έχουμε σίγουρα πολλούς λόγους για να δοκιμάσουμε αυτό το νέο χόμπι.

Το roller skating αποτελεί μια ολοκληρωμένη μορφή προπόνησης, μεσαίας μέχρι και υψηλής έντασης, ανάλογα πάντα από το έδαφος που επιλέγετε ή τον ρυθμό με τον οποίο κινείστε. 

Σε αντίθεση με το τρέξιμο, η σωστή χρήση των πατινιών, δεν προκαλεί κραδασμούς στις αρθρώσεις και τα γόνατα, έχει όμως ακριβώς τα ίδια οφέλη. Πρόκειται για μια καρδιοαγγειακή προπόνηση που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει την μυική μάζα.

Για την ακρίβεια είναι πολύ πιο αποδοτικό για να χτίσετε μυς στην περιοχή των μηρών και των γλουτών, σε σύγκριση με το τρέξιμο και την ποδηλασία. Μόνο 10' την ημέρα αρκούν για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ σταδιακά καθώς αυξάνετε τον χρόνο σας, έχετε στην ουσία ένα στοχευμένο workout.

Τα rollers βελτιώνουν την στάση του σώματος, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη μετά από τόσες ώρες που περνάμε καθημερινά στο γραφείο. Για να διατηρήσετε την ισορροπία σας κατά την διάρκεια της άσκησης, ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε ευθεία θέση με κλίση ελαφρά προς τα εμπρός, ενδυναμώνοντας έτσι την περιοχή της πλάτης και τους ραχιαίους.

Η περίοδος της καραντίνας μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ακόμα πιο έντονα την σημασία της ψυχικής μας υγείας και ισορροπίας. Το inline skating σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όχι μόνο μπορεί να μειώσει το στρες, αλλά αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενώ μας φέρνει και σε επαφή με νέους φίλους. Είναι μια fun δραστηριότητα που στην ουσία γυμνάζει χωρίς να νιώθετε την πίεση ή την ένταση του γυμναστηρίου.

Εν κατακλείδι, τα rollers είναι και ένας εύκολος και πολύ γρήγορος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, αρκεί φυσικά να πρέπει να διανύσετε μια κοντινή απόσταση και μέσα από ασφαλείς διαδρομές.

Σημείωση για τους αρχάριους: Τα inline rollers απαιτούν σίγουρα καλή ισορροπία. Αν δεν νιώθετε σίγουροι, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα rollers με τροχούς σε τετράγωνη διάταξη (quads) για καλύτερη ευστάθεια.

Αποτελούν σίγουρα ένα πολύ πρωτότυπο δώρο για κάθε ηλικία αυτά τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ