Τραγωδία στη Φολέγανδρο - 4 πρόσφυγες νεκροί σε ναυάγιο

Τραγωδία χωρίς τέλος στην περιοχή νότια της Φολεγάνδρου και βόρεια των Αντικυθήρων.

Τραγωδία στη Φολέγανδρο - 4 πρόσφυγες νεκροί σε ναυάγιο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα Αντικύθηρα έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί από τη θάλασσα 4 άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 90 άτομα και εντοπίστηκαν στη βραχονησίδα Πρασονήσι.

Οι 4 νεκροί άνδρες τέ βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων από σκάφος του λιμενικού.

Το πλεούμενο που μετέφερε τους μετανάστες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Ο έλληνας διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει με το που έγινε γνωστό το ναυάγιο:

???? Παραμονές Χριστουγέννων το πιο θανατηφόρο ναυάγιο στο Αιγαίο εδώ και χρόνια. 13 ζωντανοί, 3 νεκροί, ~35 αγνοούμενοι στη Φολέγανδρο.

▪️Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκεται μια έγκυος, ένα 11χρονο παιδί και τρεις εφήβοι 16 χρονών. Χθες το βράδυ, βρέθηκε ζωντανός ένας ακόμα ναυαγός που επιβίωσε για 24 ώρες κολυμπώντας στην παγωμένη θάλασσα.

▪️Για τους υπόλοιπους, οι ελπίδες είναι ελάχιστες αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, εγκλωβίστηκαν μέσα στις καμπίνες και παρασύρθηκαν στον βυθό σε βάθος 500 μέτρων.

????Τον τελευταίο ένα χρόνο, οι πρόσφυγες για να αποφύγουν τον τρόμο των ελληνικών pushback και την φρίκη των φυλακών στα νησιά, επιχειρούν την πολύ πιο επικίνδυνη διαδρομή απευθείας από Τουρκία-Ιταλία.

????Αυτή τη στιγμή, το 16% των αφίξεων στην Ιταλία είναι απευθείας από την Τουρκία, διαπλέοντας το Αιγαίο και κάνοντας τον περίπλου της Πελοποννήσου (Calabrian Route).

????Αυτό το νέο ταξίδι του τρόμου, αποδεικνύει πως όση βία και να ασκούν τα ευρωπαϊκά κράτη, όσες φυλακές, μάντρες και τείχη και να υψώσουν, η ζωή δεν κόβεται. Η ζωή δεν σταματάει.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τα ατυχήματα και τις δυσκολίες μετακίνησης.

Να αυξάνουν τον θάνατο και την δυστυχία.

Η ιστορία έχει αποδείξει όμως ότι η ανάγκη των ανθρώπων για ζωή και ελευθερία έχει υπερβεί πολύ μεγαλύτερα εμπόδια από αυτά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ