Τζανάκης: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία - Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει»

Παράταση τουλάχιστον για μία έως δύο εβδομάδες στις διακοπές των μαθητών, ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ώστε να ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας.


Τζανάκης: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία - Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε πως αν ανοίξουν τα σχολεία, πιθανόν να κλείσουν ξανά μετά από λίγες ημέρες, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

«Ένα στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή, μέχρι 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα και κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό. Τόσο επιθετική και εκθετική είναι η Όμικρον (…) Προτιμάμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής.

«Το μοντέλο μας δείχνει ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο (...) Από 1η έως 26 του μήνα (Δεκεμβρίου) είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο…  καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει», υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ