Κορωνοϊός: Μετά τη "Florona"... η "Delmicron"

Για νεότερα δεδομένα της πανδημίας, τη Florona αλλά και για τη… Delmicron, μίλησε στο ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Κορωνοϊός: Μετά τη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως  εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, ο όρος Delmicron, προέρχεται από όνομα των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον. «Επειδή θα ακούσουμε μια νέα λέξη τη Delmicron, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από τα μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Όμικρον. Πάλι να ξεκαθαρίσουμε ότι φαίνεται να είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από δύο μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού», δήλωσε ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

εξακολουθούμε να έχουμε πίεση στις νοσηλείες από την Δέλτα

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως το κύριο πρόβλημα που έχουμε στις νοσηλείες είναι το στέλεχος Δέλτα. Εμείς στη χθεσινή εφημερία που είχαμε, οι 15 εισαγωγές ασθενών, είχαν χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με το στέλεχος Δέλτα. Ήταν ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενώ έχουμε την Όμικρον που κυριαρχεί, εξακολουθούμε να έχουμε πίεση στις νοσηλείες από την Δέλτα» υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.

Όσον αφορά στη Florona, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα.

«Nα ξεκαθαρίσουμε σχετικά με το florona, πως δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, αλλά για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», υπογράμμισε.


Πρώτο κρούσμα από “Florona” στο Ισραήλ - Τι είναι

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ