Συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης της Μαρίας Παπάκου – «Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα» (video)

Σοκάρει η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Μαρίας Παπάκου, που έφερε στο φως το MEGΑ.

Συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης της Μαρίας Παπάκου – «Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα. Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία. Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές αυτό. Κανένας δεν του είπε μία λέξη, κανένας δεν του έβαλε ένα όριο, ένα στοπ. Συνέβαινε σε πάρα πολλά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο σε μένα», εξομολογείται στην κάμερα, η Μαρία Παπάκου.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση "Μαρία, τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; γιατί είχαμε αυτήν την απορία" και της είπα "το γνωρίζατε όλοι και κανένας δεν έκανε τίποτα";», αναφέρει στη συγκλονιστική μαρτυρία της, η Μαρία Παπάκου. 

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθιά μου, μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα με φιλήσει. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι "Μαρία αυτό που συμβαίνει θα του ξέρουμε μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός, αυτό είναι ιερό". Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν τον φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες "φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία" και έφυγαν και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω».

Τα ταξίδια για αγώνες ήταν ευκαιρία για τον αρχιπροπονητή ώστε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στίμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και το βάζει μέσα στο εσώρουχό του. Άρχισα να φωνάζω, είχα πάθει πανικό, δεν ήξερα πώς να το περιγράψω, έτρεμε το σώμα μου. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν "εγώ σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω" μου είπε. Τελικά οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. "Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα", μου είπε».

Η εισαγγελική έρευνα η οποία έχει αρχίσει εδώ και 8 μήνες για τα όσα οι ίδιοι οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης είχαν δημόσια καταγγείλει, παραμένει ανοιχτή ως και σήμερα.

Για το θέμα μίλησε MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η γυναίκα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου δίνοντας το παράδειγμα, Σοφία Μπεκατώρου.

«Οι φορείς γνωρίζουν. Γνωρίζει η ομοσπονδία, γνωρίζει η ολυμπιακή επιτροπή και το υπουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν έχουν κληθεί σε απολογία οι άνθρωποι που κατηγορούνται και βρίσκονται σε χώρους με παιδιά. Πρέπει να σταματήσουμε να αναρωτόμαστε αν γίνονται ή αν δεν γίνονται αυτά αλλά πώς θα σταματήσουν οι συμπεριφορές αυτές και αν θέλουμε έναν υγιή αθλητισμό. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κανένας μηχανισμός που να κινητοποιείται όταν υπάρχουν καταγγελίες», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ