Πάνω από 2.000 αστυνομικοί με κορωνοϊό - Εξακολουθεί να μην υπάρχει μελέτη για μετάδοση σε πολίτες

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί είναι σε καραντίνα επειδή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Εξακολουθεί να μην υπάρχει μελέτη για την μετάδοση από αστυνομικούς σε απλούς πολίτες.

 

 

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί με κορωνοϊό - Εξακολουθεί να μην υπάρχει μελέτη για μετάδοση σε πολίτες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως έγινε σήμερα γνωστό πάνω από 2.000 αστυνομικοί είναι σε καραντίνα επειδή έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μόνο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν καταγραφεί περίπου 825 άτομα, θετικοί στον κορωνοϊό.

Ερωτώμενος σχετικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε πως «η ΕΛ.ΑΣ. είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσειΔεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Θυμίζουμε πως τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ