Καταγγελία στο 2020mag.gr: «Η κυβέρνηση αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν τα PCR σε ιδιώτες»

Για μεθοδευμένη "καθοδήγηση" των πολιτών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τεστ κορωνοϊού, μέσω της αδυναμίας των κρατικών δομών, κάνει λόγο ο κ. Μιχάλης Κατσιμπόκης, κάτοικος Άρτας, με επιστολή - καταγγελία του, στο 2020mag.gr.

Καταγγελία στο 2020mag.gr: «Η κυβέρνηση αναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν τα PCR σε ιδιώτες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

O κ. Μιχάλης Κατσιμπόκης, στην επιστολή του προς το 2020mag.gr, περιγράφει μια πραγματική "Οδύσσεια" για την απόκτηση βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου PCR, στην Άρτα, για την ανήλικη κόρη του.

Ο κ. Κατσιμπόκης περιγράφει πως «ενώ το κράτος επιβάλλει, π.χ. στους εργαζόμενους για να πάρουν άδεια νόσησης τα PCR tests, δεν επιτρέπει στις κρατικές δομές να κάνουν όσα απαιτούνται, έτσι ώστε να αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν τα PCR test σε ιδιώτες».

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή του κ. Μιχάλη Κατσιμπόκη στο 2020mag.gr:

«Επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ την προσωπική μου εμπειρία στην Άρτα, όπου ζω.

Η κόρη μου, είχε βρεθεί θετική σε κορωνοϊό, στις 2/01/22, σε RAPID test, σε δημόσια δομή της Άρτας. Αρχικά μας ενημέρωσαν ότι δεν απαιτείται PCR test, για την έκδοση βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου, κάτι που διαφημιζόταν και από όλα τα κανάλια, μετά από τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κας Μίνα Γκάγκα.

Στις 5/01/22 χρειάστηκε να κάνω PCR στην θετική από κορωνοϊό κόρη μου, η οποία παίζει βόλλεϋ σε ομάδα της Άρτας, όπου το πρωτόκολλο ορίζει να καταθέτουν οι αθλητές/αθλήτριες βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου, για τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Αφού το gov.gr δεν εκδίδει βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου, παρά μόνο μετά από PCR test, τηλεφώνησα και ενημερώθηκα ότι PCR test, γίνονται αποκλειστικά στο Παλιό Νοσοκομείο (Κέντρο Υγείας Άρτας) στις 07:00 το πρωί παρακαλώ.

Πήγα λοιπόν και στήθηκα σε μια μικρή ουρά μαζί με άλλους συμπολίτες μου.

Στην πόρτα της αίθουσας όπου γίνονταν η δειγματοληψία, υπήρχε ανακοίνωση για την απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία θα γίνονται μόλις 10 PCR test ανά ημέρα σε όλη την Άρτα. Εννοείται ο Νομός Άρτας, όχι μόνο η πόλη της Άρτας. Με πληθυσμό περίπου 67.000 θα γίνονται 10 PCR test την ημέρα.

Μάλιστα η ίδια απόφαση αναφέρει επίσης ότι τα παραπάνω 10 test ανά ημέρα προορίζονται για ασθενείς που πρέπει να εισαχθούν είτε σε ΜΕΘ, είτε για χειρουργεία, είτε για βροχοσκοπήσεις, είτε για έκτακτα ατυχήματα κ.λπ., άρα, δεν «περισσεύουν» για να κάνει PCR test και ο «απλός πολίτης», ενώ ταυτόχρονα το κράτος του το επιβάλλει μέσα από το σύστημα του gov.gr.

Έχω την εντύπωση, ότι εάν ψάξετε και στις υπόλοιπες ΥΠΕ της χώρας, θα βρείτε αντίστοιχους περιορισμούς για τα PCR test.

Με αυτόν τον τρόπο, ενώ το κράτος επιβάλλει, π.χ. στους εργαζόμενους για να πάρουν άδεια νόσησης τα PCR tests, δεν επιτρέπει στις κρατικές δομές να κάνουν όσα απαιτούνται, έτσι ώστε να αναγκάζονται οι πολίτες να πληρώνουν τα PCR tests σε ιδιώτες.

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνεται να γράψουμε την αλήθεια.

Μιχάλης Κατσιμπόκης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ