Κυνική η Παπαευαγγέλου στο ΣΚΑΪ: Τώρα θα "πιάσουμε" πιο εύκολα το 50%+1 (video)

Δεν ενδιαφέρει την Επιτροπή και την κυβέρνηση αν με το άνοιγμα των σχολείων θα ξεπεραστεί το 50%+1, γιατί, όπως είπε το μέλος της Επιτροπής, Βάνα παπαευαγγέλου, είναι λογικό να αυξηθούν τώρα τα κρούσματα.

Κυνική η Παπαευαγγέλου στο ΣΚΑΪ: Τώρα θα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τώρα έχουμε όλοι στο ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον κρούσματα και άρα δε θα ωφελήσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι

«Εμάς δε μας ενδιαφέρει το 50%+1. Με τόσο μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, δε θα μου δημιουργήσει έκπληξη αν δω τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες να έχουμε αυξημένο αριθμό τάξεων που είναι κλειστά. Περιμένουμε να το δούμε», δήλωσε στο ΣΚΑΪ το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, που εξήγησε πως ναι μεν ήταν κάτι που είχε συζητηθεί τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή, αλλά οι επιστήμονες δε ήθελαν να βάλουν ένα όριο.

«Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους έμειναν χωρίς τεστ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ήταν κάτι που είχαμε δει και τον Σεπτέμβριο και δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει», συμπλήρωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

«Τα σχολεία τα κλείναμε το 2020 και την Άνοιξη του 2021 όταν θέλαμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των γονιών και τη διασπορά στην κοινότητα. Τώρα έχουμε όλοι στο ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον κρούσματα και άρα δε θα ωφελήσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι. Η διασπορά θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς, ενώ αντίθετα με όπλο το testing μέσα στο σχολείο και το συμμάζεμα της κοινωνίας με τα ανοιχτά σχολεία, θα είναι προς όφελος της διασποράς στην κοινότητα», δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ