Γιατρός "Γεννηματά": «Δεκάδες διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους- Γι αυτό μετράμε 100 θανάτους την ημέρα» (video)

Κραυγή αγωνίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της κυβερνητικής ανεπάρκειας, από την παθολόγο του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεωργία Φίλιππα, η οποία απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια και ανάληψη των ευθυνών από την κυβέρνηση.

Γιατρός
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είμαστε δυο χρονια σε πανδημία και η κυβέρνηση επιμένει να βαφτίζει το κρέας, ψάρι. Δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει εμείς οι υγειονομικοί για να μπορέσει να κατευναστεί η πανδημία. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο "Γεννηματάς", είναι τραγική. Για πολλοστή φορά λέμε ότι το ΕΣΥ παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια στο να καλύψει βασικές ανάγκες και την αξιοπρέπεια και των ασθενών, των συγγενών τους και των εργαζομένων», δήλωσε μιλώντας στο Open, η κ. Φίλιππα.

«Σε κάθε εφημερία οι τελευταίοι ασθενείς δε βρίσκουν κρεβάτι και αναγκάζονται να περιμένουνγια πάρα πολλές ώρες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών… Στο Αττικόν τα ράτζα φτάνουν έως και εκατοντάδες. Στο Γεννηματά μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 30 ράντζα. Κάποια στιγμή τελειώνουν και τα ράτζα και παραμένουν στα επείγοντα», τόνισε η παθολόγος του νοσοκομείου.

«Το φαινόμενο παραμονής διασωληνωμένων σε κοινούς θαλάμους παραμένει καθημερινό. Στο "Γεννηματάς" μόνο την τελευταία εβδομάδα, 10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου. Γι αυτό μετράμε 100 θανάτους την ημέρα ακόμα και σήμερα μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι ευθύνες και πρέπει κάποιος επιτέλους να τις αναλάβει», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Φίλιππα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ