«Δεν μου αρκεί μία συγγνώμη για τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Τρεις μέρες ήταν αρκετές. Για να αποδειχθεί ότι το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Όλη η χώρα, όλοι οι άνθρωποι με μια ειπωμένη ή όχι, εμπειρία μιας άνευ προηγούμενου εγκατάλειψης. Η συνολικά βιωμένη, απουσία του κράτους είναι τρομακτική. Η παρακάτω είναι μία, από τις χιλιάδες ιστορίες.

«Δεν μου αρκεί μία συγγνώμη για τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέμπτη πρωί στον δήμο Ζωγράφου. Στον ίδιο Δήμο που ένα φέρετρο χθες έκανε "τσουλήθρα", στον πάγο, σε μια μακάβρια εικόνα, ενδεικτική του επιτελικού κράτους.

Διαβάστε την ανάρτηση - καταγγελία που αλιεύσαμε στο facebook:

«Η μητέρα μου, ογκολογική ασθενής με κινητικά προβλήματα, σήμερα νωρίς το πρωί έπρεπε να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Καλέσαμε ΕΚΑΒ. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, οι άνθρωποι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος υγείας, ήταν πρόθυμοι, ευγενέστατοι, συνεννοηθήκαμε από την προηγούμενη ημέρα και ξεκίνησαν να έρθουν στου Ζωγράφου για τη διακομιδή.

Με καλούν στο τηλέφωνο από τα μισά της λεωφόρου Παπάγου να μου πουν πως θα καθυστερήσουν διότι η λεωφόρος λόγω των πάγων έχει μποτιλιάρισμα.

Περιμένουμε. Ενημερώνω και το νοσοκομείο ότι θα αργήσουμε. Το ΕΚΑΒ φτάνει μέχρι τις αρχές της Κουσίδου, με καλούν και μου λένε πως δεν μπορούν να φτάσουν στο σπίτι που βρίσκεται σε παράλληλο δρόμο. Τους εξηγώ πως η μητέρα μου δεν μπορεί να περπατήσει, πόσο μάλλον στους πάγους.

Έρχονται λοιπόν οι άνθρωποι, οι άνθρωποι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος υγείας και σηκώνουν τη μητέρα μου στα χέρια και την κουβαλάνε μέσα στα χιόνια και τους πάγους γλιστρώντας, με κίνδυνο για τους ίδιους και για την ασθενή.

Την κουβαλούσαν και στην ανηφόρα για να βγούμε στην Κουσίδου. Το πώς φύγαμε με το ασθενοφόρο από τους αλπικούς δρόμους του δήμου είναι μία άλλη Οδύσσεια, για άλλο ποστ.

Εγώ θέλω λοιπόν να πω στον Δήμο Ζωγράφου, πως δεν μου αρκεί μία συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Απαιτώ να μου πει ξεκάθαρα ποιος έχει την ευθύνη.

Αντιλαμβάνομαι πως το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» είναι κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά εδώ δεν θα πιάσει.

Να μας εξηγήσει ο δήμαρχος του Ζωγράφου, του δήμου που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, γιατί φτάσαμε στο τρίτο εικοσιτετράωρο αποκλεισμένοι, με φέρετρα να κάνουν τσουλήθρα στις κατηφόρες και με ασθενείς αφημένους στη μοίρα τους.

Οι συγγνώμες πρωθυπουργού, δήμων και περιφέρειας είναι μισές, χωρίς την ανάληψη ευθυνών.

Τέλος, εύχομαι να μην χρειαστεί σε κανέναν τους να ζήσει αυτό που ζήσαμε εμείς σήμερα το πρωί, αν και νομίζω πως δεν πρόκειται, «για λόγους ταξικούς και όχι μόνο...».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ