Ανατριχιαστικό το βίντεο "Προγεννητικής Αγωγής" που εισάγει η Κεραμέως στα γυμνάσια

Ο σάλος που έχει προκληθεί από το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας να εισάγει στα σχολεία μία σειρά "εκπαιδευτικών" βίντεο με θέμα την «Προγεννητική Αγωγή», όχι μόνο έχει βάση, αλλά πρόκειται κυριολεκτικά για μια ασύλληπτη (pun intented) συντηρητική οπισθοδρόμηση, προφανώς στο πλαίσιο καταπολέμησης της «ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς» και με "θύματα" μαθητές γυμνσασίου.

Ανατριχιαστικό το βίντεο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δείτε παρακάτω ένα «εκπαιδευτικό» βίντεο που προορίζεται για προβολή σε μαθητές γυμνασίου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που στην περιγραφή του κάνει λόγο για «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή», μιλάει η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια, ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, η οποία υποστηρίζει με θέρμη, την αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί.

«Θα χαρώ και εγώ να είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που θα συμβάλουν σε όλο αυτό το έργο. Η «Προγεννητική Αγωγή» είναι μια νέα επιστήμη η οποία μας βοηθάει να αντιληφθούμε ότι τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του. Εύλογα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, "μα είναι δυνατόν να μιλάμε για Αγωγή όταν το παιδί είναι αγέννητο;"

Στην Κίνα πριν χίλια χρόνια γνωρίζοντας πόσο σημαντική ήταν αυτή η περίοδος πριν τη σύλληψη του παιδιού, μετρούσαν την ηλικία του από εκείνη τη στιγμή (…) Στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα.

Αυτή δεν είναι μια νέα γνώση. Πρόκειται για μια γνώση η οποία ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι και τις ημέρες μας. Μάλιστα ο Σωκράτης μας αναφέρει πως μετά τη γέννηση, οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί είναι πάρα πολύ αργά και ο Άγιος Πορφύριος ο νεώτερος μας λέει πως η αγωγή υγείας αρχίζει εξ άκρας συλλήψεως…», αναφέρει η κ. Ρούλια, μεταξύ πολλών άλλων αδιανόητων –στα όρια παραθρησκευτικής οργάνωσης- θεωριών για τη σύγχρονη επιστήμη.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο, που το υπουργέιο Παιδείας θέλει να βάλει στα σχολεία ώστε μαθητές Γυμνασίου να "εκπαιδευτούν" στην «Προγεννητική Αγωγή».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ