Βιασμός - Θεσσαλονίκη: Ο φαρμακοποιός επιβεβαιώνει τη Γεωργία Μπίκα για τους ουροσυλλέκτες (video)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ζήτημα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που έπεσε θύμα βιασμού, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που στάλθηκαν στην Ελβετία δείχνουν πως δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ υπήρχε ελάχιστο αλκοόλ στα ούρα.

Βιασμός - Θεσσαλονίκη: Ο φαρμακοποιός επιβεβαιώνει τη Γεωργία Μπίκα για τους ουροσυλλέκτες (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που η αστυνομία επικαλείται σε ανακοίνωση της πως χορηγήθηκαν από την υπηρεσία στην 24χρονη δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι άλιστα εξετάστηκαν από αστυνομικό, πριν δοθούν στην Γεωργία, η 24χρονη κοπέλα ισχυρίζεται πως η ίδια αγόρασε τους ουροσυλλέκτες για να δώσει δείγμα για να γίνουν οι τοξικολογικές της εξετάσεις.

Η Γεωργία Μπίκα έδωσε μάλιστα στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τη απόδειξη από το φαρμακείο, την οποία ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε, τονίζοντας: «Τέλος τα ψέματα των Αρχών Ασφαλείας κ. Τζιτζή. Αυτή είναι απόδειξη από την αποθήκη του φαρμακείου που αγόρασε τον ουροσυλέκτη η Γεωργία . Ώρα 19.50 το απόγευμα. Την βγάλατε στους δρόμους και δεν της χορηγήσαμε ουροσυλεκτη ποτέ. Ζητήστε συγνώμη για την ψεύδη ανακοίνωση σας.Ούπς!»

Ο φαρμακοποιός μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι η Γεωργία αγόρασε μόνη τους ουροσυλλέκτες, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως «μπήκε ένας άνθρωπος και πήρε δύο ουροσυλλέκτες… Ούτε την θυμάμαι… θυμάμαι μια κοπέλα που πήρε δύο ουροσυλλέκτες».

Ο τεχνικός εμπειρογνώμονας και ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης είπε στον Γιώργο Λιάγκα πως «θα ζητήσουμε να γίνει επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς και να γίνει εξέταση μέσω τριχών της Γεωργίας».

Η ψευδής ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «της χορηγήθηκαν, σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε πως«ούτε ουροσυλλέκτες υπάρχουν, ούτε αιμοληψίες γίνονται στα αστυνομικά τμήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρμοδιότητα δόθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και γι΄αυτό χορηγήθηκαν οι ουροσυλλέκτες στη Γεωργία, ώστε να τους κρατήσουμε εμείς στο ψυγείο του αστυνομικού τμήματος ... Έχουμε καταγγείλει ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είμαστε εμείς και ο κούκος. Ερευνάται αν πήγε στο φαρμακείο. Ουροσυλλέκτες δεν έχουμε».

«Όταν μία κοπέλα βιάζεται, αν έχεις τις αισθήσεις θα πάει άμεσα στην αστυνομία να το δηλώσει. Ο αστυνομικός πρέπει να της πάρει κατάθεση και να της δώσει σημείωμα για να πάει μόνη της στον ιατροδικαστή, εκτός αν έχει χτυπηθεί. Αυτό είναι το πρωτόκολλο» συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας

Γεωργία: Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες στην αστυνομία

Η Γεωργία Μπίκα από την πλευρά της είχε απαντήσει: «Δεν μου έδωσαν καν ουροσυλλέκτες. Μου είπαν πως έπρεπε να βγω έξω και να πάω να αγοράσωΈψαχνα για περίπου 40 λεπτά να βρω φαρμακείο. Έβλεπα θολά. Με τη βοήθεια του GPS βρήκα φαρμακείο και όταν γύρισα δεν μου είπε κανείς τους πως έπρεπε να δώσω ούρα εκείνη τη στιγμή».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ