Για ρεκόρ όλων των εποχών "τρέχει" η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Λίγο πριν "σπάσει" το ρεκόρ όλων των εποχών, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα. Απόγνωση και οργή για τους κατόχους οχημάτων.

Για ρεκόρ όλων των εποχών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την τρελή της πορεία προς τα 2 ευρώ/λίτρο συνεχίζει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί ως ουδέτερος παρατηρητής την απόγνωση των οδηγών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Νίκου Λιβανού στα ΝΕΑ, το μεγαλύτερο πλήγμα το έχουν υποστεί:

  • Προφανώς οι οδηγοί που κινούνται καθημερινά για την εργασία τους και δεν μπορούν να αποφύγουν τη χρήση του αυτοκινήτου, βλέπουν να κάνουν “φτερά” από την τσέπη τους πολύ περισσότερα ευρώ.
  • Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που "καίουν" με μεγαλύτερη ταχυτητα βενζίνη και κυρίως όσοι έχουν στην κατοχή τους μοντέλα άνω των 1.400 -1.600 κ. εκ που τους έχει αναγκάσει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους δραστικά και στις άκρως απαραίτητες.
  • Η αντλία της βενζίνης "καίει" ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες ΙΧ που μένουν στα νησιά αλλά και όσους πρέπει να ανεφοδιαστούν στα βενζινάδικα των αυτοκινητοδρόμων όπου οι τιμές του λίτρου αγγίζουν τα 2 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, για ένα μεσαίο οικογενειακό μοντέλο βενζίνης 1,6 λίτρων το γέμισμα του ρεζερβουάρ των 55 λίτρων αγγίζει τριψήφια νούμερα μιας και με μέση τιμή τα 1,83 ευρώ φθάνει τα 100, 6 ευρώ – όταν πέρυσι το Φεβρουάριο (και μέση τιμή τα 1,49 ευρώ) κόστιζε 81,9 ευρώ (σχεδόν 20 ευρώ παραπάνω).

Επίσης για μια απόσταση 100 χλμ. και με μέση κατανάλωση 8 λίτρα /100 χλμ. το κόστος ανεβαίνει από τα 11,9 ευρώ στα 14,6 ευρώ

Την ίδια στιγμή οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος ενός ταξιδιού με το αυτοκίνητο.

Στο χαρακτηριστικό παράδειγμα που παραθέτουν “ΤΑ ΝΕΑ”: Εάν πριν από έναν χρόνο ένα μεσαίο SUV με κινητήρα βενζίνης 1.400 κ. εκ απαιτούσε 104 ευρώ για να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με επιστροφή (υπολογισμένο με 1,49 ευρώ το λίτρο και με μέση κατανάλωση 7 λίτρα/100 χλμ.) σήμερα για το ίδιο αυτοκίνητο το κόστος έχει ανέβει στα 128 ευρώ (υπολογιζόμενο με μέση τιμή 1,83 ευρώ το λίτρο αμόλυβδης των 95ν οκτανίων).

Αλλά ακόμη όσοι είχαν την δυνατότητα να κινηθούν πιο οικονομικά, επειδή το αυτοκίνητο τους διέθετε σύστημα υγραεριοκίνησης , αυτό πλέον μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός μιας και οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων με υγραέριο είδαν μέσα σε 1 χρόνο το λίτρο του υγραερίου από 0,80 ευρώ να ανεβαίνει στα 1, 04 ευρώ (αύξηση 30%).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ