Διακόπηκε η δίκη Λιγνάδη – Η νέα ημερομηνία και οι προκλητικές δηλώσεις Κούγια (φωτορεπορτάζ)

Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί τελικά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την διακοπή που αποφασίστηκε από το προεδρείο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Έντονες αντιδράσεις από τους συνηγόρους των μηνυτών και προκλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις Κούγια.

Διακόπηκε η δίκη Λιγνάδη – Η νέα ημερομηνία και οι προκλητικές δηλώσεις Κούγια (φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο κατηγορούμενος για 4 βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης, έφτασε στις 09:00 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει 3 γυναίκες τακτικές δικαστίνες, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους. Ο εισαγγελέας έδρας είναι άνδρας.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε άμεσα διακοπή της δίκης.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

«Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά και τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα. Είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Έχουμε ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο … δεν πιθανολογούμε για την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό», συμπλήρωσε, με προκλητικό τρόπο, ο Αλέξης Κούγιας.

Έντονες αντιδράσεις των δικηγόρων των θυμάτων

Ο συνήγορος δύο εκ των τεσσάρων καταγγελλόντων, Γιάννης Βλάχος, αιτήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία και εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του για τη διακοπή της δίκης.

«Όσες διακοπές και να δοθούν, στην επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης»


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την Μαρία Γαλάτη:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ