Απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο 2020mag.gr: Ο αποκαλούμενος "δήμαρχος Βόρειας Λευκωσίας", συμμετείχε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας, όχι ως δήμαρχος

Απάντηση στο δημοσίευμα του 2020mag.gr, με τίτλο "Ο Μπακογιάννης συνυπέγραψε κείμενο μαζί με "Δήμαρχο" του τουρκικού ψευδοκράτους της Κύπρου", απέστειλε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας διευκρινίσεις για την κοινή υπογραφή του Δημάρχου Αθηναίων και του αποκαλούμενου "Δημάρχου" της κατεχόμενης "Βόρειας Λευκωσίας", στο επίσημο κείμενο του συνεδρίου της Φλωρεντίας, στο οποίο συμμετείχαν.

Απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο 2020mag.gr: Ο αποκαλούμενος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το δημοσίευμα του 2020mag.gr, στο οποίο συμπεριλήφθησαν και πληροφορίες από ρεπορτάζ  του Αντώνη Τελόπουλου στην ΕΦΣΥΝ, αναφέρεται στην κοινή υπογραφή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του αυτοαποκαλούμενου "Δημάρχου της Βόρειας Λευκωσίας", Μεχμετ Χαρμάντσι, σε κείμενο συμπερασμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα ως "διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας", σε σύνοδο δημάρχων της Μεσογείου στη Φλωρεντία.

Αξίζει να σημειωθεί πως Μεχμέτ Χαρμάντσι, ενώ στο επίσημο πρόγραμμα αναφέρεται ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας Λευκωσίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των δημάρχων που συμμετείχαν στη σύνοδο και όχι στη λίστα με τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, ενώ ο ίδιος δηλώνει ευθαρσώς στις επίσημες σελίδες στου στα social media, εκλεγμένος «δήμαρχος της Βόρειας Λευκωσίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο δημοσίευμα του 2020mag.gr:

Προς τη Διεύθυνση Σύνταξης του 2020mag.gr,

Σχετικά με την παρακάτω ανάρτηση σας (https://www.2020mag.gr/politics/4350-o-bakogiannis-synypegrapse-keimeno-mazi-me-dimarxo-tou-tourkikoy-psevdokratous-tis-kyprou-eikonesμε τίτλο "Ο Μπακογιάννης συνυπέγραψε κείμενο μαζί με "Δήμαρχο" του τουρκικού ψευδοκράτους της Κύπρου",  σας ενημερώνουμε ότι: 

"Ο κ. Χαρμάντσι, συμμετείχε στο συνέδριο ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας και όχι ως δήμαρχος, δηλαδή σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960.

Προφανώς, λοιπόν, δε συνέτρεχε κανένας λόγος για να ματαιώσει ο Δήμος Αθηναίων τη συμμετοχή του στο Φόρουμ, -απόφαση που ελήφθη σε συνεννόηση με τη διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη συγκυρία με τα γεγονότα στην Ουκρανία, την κατάφωρη παραβίαση τους Διεθνούς Δικαίου, την αμφισβήτηση την εθνικής κυριαρχίας, την επιβουλή στη δημοκρατία και την ειρήνη, να παραπέμπουν στην Κυπριακή τραγωδία του 1974 , είναι, αν μη τι άλλο, υποχρέωση της Αθήνας να συμμετέχει σε αυτά τα υψίστης σημασίας φόρα και να ορθώνει τη φωνή της".

Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη και να περιληφθεί στο άρθρο σας η απάντηση του Δήμου Αθηναίων για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας. 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου 

Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ