Ένταση στο Δελτίο του OPEN μεταξύ ανταποκριτή και παρουσιαστών (video)

Επί περίπου 10 λεπτά, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Open, o ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός και οι παρουσιαστές του Δελτίου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Πόπη Τσαπανίδου, διαφωνούσαν σχετικά με είδηση από ουκρανική πηγή που μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του σταθμού.

 

Ένταση στο Δελτίο του OPEN μεταξύ ανταποκριτή και παρουσιαστών (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πληροφορία από ουκρανό αξιωματούχο περί βομβαρδισμού του καθεδρικού ναού στο Χάρκοβο, που μετέδωσε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασουλή, "άναψε τα αίματα" μεταξύ αρχικά του Γιάννη Παπαδόπουλου και του ανταποκριτή του καναλιού στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού.

«Αν δεν δούμε να έχουν χτυπηθεί αυτά που σηζητάμε, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μονομερούς ουκρανικής προπαγάνδας. Θα ήθελα να προτείνω να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις που μεταδίδουμε», είπε ο Θανάσης Αυγερινός, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να απαντά και να τονίζει πως «Μεταδίδουμε ειδήσεις Θανάση και η Αλεξία μετέφερε την είδηση ακριβώς όπως ανακοινώθηκε απο Ουκρανό αξιωματούχο. Γιατί αισθανόμαστε Θανάση ότι μας μαλώνεις που τι μεταδώσαμε την είδηση», ενώ στη συνέχεια ειρωνεύτηκε και τον συνάδελφό του, λέγοντας: «Στην Ουκρανία γίνεται ο πόλεμος, Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, από Γιαπωνέζο θες να μεταδώσουμε;».

«Θανάση, δεν το ακούσαμε από τον γείτονα», είπε από τη μεριά της η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση», ανταπάντησε ο Θανάσης Αυγερινός, με τη συζήτηση να "τραβάει" για πολά λεπτά.

Τουλάχιστον ο πλουραλισμός δεν κρύβεται υποκριτικά, ούτε μπορεί να κατηγορήσει κάποιος το κανάλι -όπως γίνεται συστηματικά εδώ και ημέρες- για μονομέρεια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ