Η Έλενα Ακρίτα βάζει τον Πρετεντέρη... στη θέση του για τους "Μπαγλαμάδες και τα "μπολσόι"

Αποστομωτική απάντηση της Έλενας Ακρίτα σε άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη για την απαγόρευση μετάδοσης της "Λίμνης των Κύκνων" από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο.

Η Έλενα Ακρίτα βάζει τον Πρετεντέρη... στη θέση του για τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν διάφοροι μπαγλαμάδες ... Ότι οι Ρώσοι θα ισοπεδώσουν το Κίεβο και εμείς θα πηγαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής να δούμε "Λίμνη των Κύκνων" σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα...», έγραψε σε ειρωνικό τόνο στη στήλη του στο στα ΝΕΑ, ο Γιάννης Πρετεντέρης υπερασπιζόμενος την ακύρωση της μετάδοσης από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού και γενικότερα την κυβέρνηση.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο facebook, ήταν αποστομοτική:

Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ .
Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικης μουσικης, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας.

Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβομαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ