"Επίθεση" Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ: «Ανταλλάξατε το αίμα μας με λίγους τόνους καυσίμα» (video)

Ιδιαίτερα επιθετικός προς το ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελίνσκι σε διάγγελμά του.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, σε διάγγελμά του επικρίνει το ΝΑΤΟ για την μη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους συμμάχους του.

«Γνωρίζοντας ότι τα νέα χτυπήματα και οι απώλειες είναι αναπόφευκτες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην κλείσει τον ουρανό πάνω από την ΟυκρανίαΣήμερα η ηγεσία της συμμαχίας έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και χωριών, αρνούμενη να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», είπε ο Ζελένσκι  σε διάγγελμά του.

Πιο αναλυτικά, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο διάγγελμά του:

Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε πως οι εγγυήσεις εγγυήσεις και υποσχέσεις είναι για κάποιος αξίες που έχουν πεθάνει. Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Αδύναμη Σύνοδος Κορυφής. Σπασμένη σύνοδος κορυφής. Μια σύνοδος κορυφής που δείχνει ότι δεν βλέπουν όλοι τον αγώνα για την ελευθερία για την Ευρώπη ως τον νούμερο ένα στόχο. Εδώ και εννέα μέρες βλέπουμε έναν άγριο πόλεμο. Καταστρέφουν τις πόλεις μας. Βομβαρδίζουν ανθρώπους μας, παιδιά, κατοικημένες περιοχές. Εκκλησίες. Σχολεία. Όλα όσα παρέχουν μια φυσιολογική ανθρώπινη ζωή. Και θέλουν να το συνεχίσουν. Γνωρίζοντας ότι τα νέα χτυπήματα και οι απώλειες είναι αναπόφευκτες, το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία. 

Τι σκέφτεστε εκεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ; Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθαίνουν από σήμερα και στο εξής θα πεθάνουν επίσης εξαιτίας σας. Λόγω της αδυναμίας σας. Λόγω της διχόνοιάς σας.

Θα μπορούσατε να κλείσετε και να προστατέψετε τον ουρανό μας. Αλλά, δεν ξέρω ποιον μπορείτε να προστατέψετε και αν είστε σε θέση να προστατέψετε καν τις χώρες σας. Δεν θα μπορέσετε να μας ξεπληρώσετε με λίτρα καύσιμα τα λίτρα αίματός μας. Αίμα που χύσαμε για την κοινή Ευρώπη. Για την κοινή μας ελευθερία. Για το κοινό μας μέλλον.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ