Ο Ζελένσκι ευγνωμονεί τον Ερντογάν για τη στήριξη - «Ο Ερντογάν θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας» (video)

Τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος με πολύ θερμά λόγια στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ζελένσκι ευγνωμονεί τον Ερντογάν για τη στήριξη - «Ο Ερντογάν θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως μετέδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  

«Είχα για μια ακόμη φορά συνομιλίες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ευχαρίστησα την Τουρκία για τη συνεπή υποστήριξη της. Ενημέρωσα για τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα, την πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πρέπει να επιτύχουμε τον τερματισμό των εχθροπραξιών» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Twitter.

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι μάλιστα σε απάντηση σε δημοσιογράφους δήλωσε.

«Έχουμε μια πολύ καλή και δυνατή σχέση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Έχει βοηθήσει πολύ την Ουκρανία και είμαι ευγνώμων. Και σε πολιτικό επίπεδο κάνει πολλά ωστε να κάνει τον πρόεδρο της Ρωσίας να καταλάβει πως πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο. Δεν έχουν πολλοί ηγέτες στον κόσμο αυτή τη δυνατότητα. Πολλοί το επιθυμούν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα όπως ο Ερντογάν, ο οποίος είναι πολύ δυνατός. Είναι πολύ σοβαρός πρόεδρος και βοηθάει πολύ. Πιστεύω πως ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας όταν καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Πιστεύω πραγματικά σε αυτό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ