Ουκρανοί πολιτοφύλακες σημάδεψαν με όπλο τον εικονολήπτη του Open (video)

Μια δύσκολη περιπέτεια για το συνεργείο ανταπόκρισης του Open στην Ουκρανία. Ουκρανός πολιτοφύλακας σημάδευε τον εικονολήπτη του καναλιού Δημήτρη Αλεξάκη στο Κίεβο.

Ουκρανοί πολιτοφύλακες σημάδεψαν με όπλο τον εικονολήπτη του Open (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μας πλησίασαν πολιτοφύλακες και στρατιωτικοί και μας έκαναν έναν έλεγχο με άσχημο τρόπο. Πίστευαν ότι είμαστε κάτι άλλο. Ένας από τους πολιτοφύλακες ήταν πολύ εκνευρισμένος, σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον οπερατέρ Δημήτρη Αλεξάκη», δήλωσε σε ζωντάνή μετάδοση ο ανταποκριτής του Open σοτ Κίεβο, Χρήστος Νικολαΐδης.

«Ο Δημήτρης κράτησε την ψυχραιμία του και εγώ προσπάθησα να δείξω την ταυτότητά μου. Ο μεταφραστής μας προσπαθούσε να τους εξηγήσει. Μας κράτησαν για περίπου μια ώρα μέχρι να δουν τα στοιχεία μας. Ο ένας φώναζε τον άλλο, μετά έναν αστυνομικό, μετά τη μυστική αστυνομία και ευτυχώς όλα τελείωσαν καλά» συνέχισε ο ρεπόρτερ του Οpen.

«Εκείνη την ώρα λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά και το καθήκον σου. Την ώρα που σημάδευε σκεφτόμουν ότι δεν έχω πολλές ελπίδες και σκέφτηκα να ανοίξω τα χέρια και να του δώσω στόχο στο γιλέκο, έλεγα μακάρι Θεέ μου να ρίξει στο γιλέκο να την βγάλω», δήλωσε ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ