Ζαχάροβα στο TASS: «Αποδείξεις πως η Ουκρανία κατασκευάζει βιολογικά όπλα με χρηματοδότηση των ΗΠΑ»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με δηλώσεις της στο πρακτορείο TASS, ισχυρίζεται πως επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Ζαχάροβα στο TASS: «Αποδείξεις πως η Ουκρανία κατασκευάζει βιολογικά όπλα με χρηματοδότηση των ΗΠΑ»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass, ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια "ειδικής επιχείρησης" στην Ουκρανία, η Ρωσία απέκτησε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ουκρανικά εργαστήρια, κοντά στα ρωσικά σύνορα, εργάζονταν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων.

«Επιβεβαιώνουμε τα έγγραφα του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε από το Κίεβο με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λήφθησαν έγγραφα από υπαλλήλους βιολογικών εργαστηρίων της Ουκρανίας σχετικά με ιδιαίτερα επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, μιλάμε για την οδηγία του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας σχετικά με την ταχεία εξάλειψη των αποθηκευμένων αποθεμάτων επικίνδυνων παθογόνων, που αποστέλλονται σε όλα τα βιολογικά εργαστήρια. Αυτά τα υλικά βρίσκονται στη διαδικτυακή πύλη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας», επισήμανε η Ζαχάροβα.

«Η τεκμηρίωση αυτή τη στιγμή αναλύεται σχολαστικά από ειδικούς των στρατευμάτων Πυρηνικής, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας της Ρωσίας. Ωστόσο, μπορούμε ήδη να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι τα εργαστήρια που βρίσκονται δίπλα στα ρωσικά σύνορα, εργάστηκαν για την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων», προθέτει η Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των καταγγελιών που έχουμε κάνει επανειλημμένα στο πλαίσιο της εφαρμογής της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα σε σχέση με τη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη μετασοβιετική επικράτεια», σημείωσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ