Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ - Βενεζουέλας: Απελευθέρωσε Αμερικανούς κρατουμένους ο Μαδούρο

Και επίσημα εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Βενεζουέλας. 

Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ - Βενεζουέλας: Απελευθέρωσε Αμερικανούς κρατουμένους ο Μαδούρο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε μια σε μια «χειρονομία καλής θέλησης» προς τις ΗΠΑ, απελευθέρωσε δύο φυλακισμένους Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο ένας από τους δύο κρατούμενους που απελευθερώθηκαν, ήταν ο Γκουστάβο Καρντένας, μεταξύ των έξι στελεχών της Citgo Οil που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν το 2017. Ο δεύτερος ήταν ο Χόρχε Αλμπέρτο ​​Φερνάντες, Αμερικανός με καταγωγή από την Κούβα.

Η πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Καράκας, που είχε αποκαλύψει το Associated Press, επικεντρώθηκε όχι μόνο στην απελευθέρωση Αμερικανών κρατουμένων, αλλά και στη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα ώστε να καλυφθεί το κενό εφοδιασμού μετά το εμπάργκο Μπάιντεν στο ρωσικό πετρέλαιο.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εξομάλυνση των σχέσεων με τον Μαδούρο, έναν μακροχρόνιο εχθρό των ΗΠΑ και στενότερο σύμμαχο της Ρωσίας στη Νότια Αμερική, είχε επίσης ως σκοπό να αναδείξει το κατά πόσο η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία.

Θυμίζουμε επίσης πως μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να αναγνωρίσει τον πραξικοπηματία, Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ