Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής

Έφυγε πρόωρα απ’ τη ζωή ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και εξέχων μέλος του Αιγυπτιακού Ελληνισμού, Γιώργος Φλωρεντής.

Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ευφυής αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάντα χαμογελαστός, Γιώργος Φλωρεντής, έχασε τη μεγάλη μάχη την Παρασκευή (11/03) και την λυπηρή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη τον σύντροφο Γιώργο Φλωρεντή, έναν δραστήριο αριστερό αγωνιστή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου πέρασε τα παιδικά και φοιτητικά του χρόνια. Στην Ελλάδα είχε μια μακρά πορεία στον δημόσιο τομέα, ενώ διετέλεσε επί τεσσερισήμισι χρόνια γενικός γραμματέας του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Άφησε το αποτύπωμά του στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και, ευρύτερα, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως Έλληνας της διασποράς είχε πάντα ειδικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα της ομογένειας, μη χάνοντας ποτέ την επαφή του με την ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου. Είχε τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ο Γιώργος Φλωρεντής υπήρξε ένας άνθρωπος με πολύπλευρα ενδιαφέροντα και πάντοτε θετική διάθεση να αναζητά λύσεις και να εξελίσσει τα ζητήματα με τα οποία καταπιανόταν.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία του Γιώργου Φλωρεντή

Ο Γιώργος Φλωρεντής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Είχε υπηρετήσει στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Από το Φεβρουάριο του 2015 ήταν Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Είχε διατελέσει μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας. Συνεργάστηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από το 1995 μέχρι το 2012.

Ήταν αναπλ. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ήταν επίσης Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ