Αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Αλέξη Κούγια από Orlando LGBT+ και 8 δημοσιογράφους

Η οργάνωση Orlando LGBT+ και 8 δημοσιογράφοι υπογράφουν αναφορά στο Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Αλέξη Κούγια για τα προσβλητικά και ομοφοβικά σχόλια του κατά τη διάρκεια της δίκης  του Δημήτρη Λιγνάδη και σε ΜΜΕ.

Αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Αλέξη Κούγια από Orlando LGBT+ και 8 δημοσιογράφους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι προσβλητικές και ομοφοβικές τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη αλλά και σε ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει απότην πρώτη στιγμή την αντίδραση της οργάνωσης για την ψυχική υγεία χωρίς στίγμα Orlando LGBT+.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή (11/03) η οργάνωση κατέθεσε αναφορά σε βάρος του Αλέξη Κούγια ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η αναφορά κατατέθηκε από την δικηγόρο Κλειώ Παπαπαντολέων, εκ μέρους της οργάνωσης και την συνυπογράφουν 8 δημοσιογράφοι από 4 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης. 

«Ο εν λόγω δικηγόρος είχε προβεί στις πρώτες προσβλητικές και ομοφοβικές δηλώσεις του με αφορμή την έναρξη της δίκης του Δ. Λιγνάδη, προχωρήσαμε στην αναφορά αυτή στην οποία συμπεριλάβαμε και την πληθώρα των τρανσφοβικών και ομοφοβικών σχολίων που έχει κάνει έκτοτε κατά τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης πως «είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να ακούγονται ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια από δικηγόρο, δημόσια, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, κατά τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και μάλιστα από την θέση του συνηγόρου υπεράσπισης σε μια ιδιαίτερα σοβαρή δίκη που απασχολεί την κοινή γνώμη»

Όλόκληρη η ανακοίνωση:

-ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ-

Κατατέθηκε σήμερα από την δικηγόρο Κλειώ Παπαπαντολέων, εκ μέρους του φορέα μας αλλά και 8 δημοσιογράφων από 4 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, αναφορά σε βάρος του δικηγόρου Αθηνών κ. Αλέξη Κούγια ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως είχαμε προαναγγείλει με το Δελτίο Τύπου του φορέα μας από τις 14/02/2022, όταν ο εν λόγω δικηγόρος είχε προβεί στις πρώτες προσβλητικές και ομοφοβικές δηλώσεις του με αφορμή την έναρξη της δίκης του Δ. Λιγνάδη, προχωρήσαμε στην αναφορά αυτή στην οποία συμπεριλάβαμε και την πληθώρα των τρανσφοβικών και ομοφοβικών σχολίων που έχει κάνει έκτοτε κατά τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να ακούγονται ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια από δικηγόρο, δημόσια, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, κατά τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και μάλιστα από την θέση του συνηγόρου υπεράσπισης σε μια ιδιαίτερα σοβαρή δίκη που απασχολεί την κοινή γνώμη.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε σε μία δίκαιη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και στην επιβολή δίκαιων κυρώσεων.

Ελπίζουμε επίσης να τελεσφορήσουν και τυχόν άλλες αναφορές σε βάρος του ιδίου, για τους ίδιους λόγους, από άλλους φορείς/άτομα/πρωτοβουλίες.

Τέλος, ευχαριστούμε την δικηγόρο Κλειώ Παπαπαντολέων για την αφιλοκερδή συνεισφορά της.

Αναλυτικά οι υπογράφοντες/υπογράφουσες την αναφορά είναι οι:

- Orlando LGBT+, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την Νάνσυ Παπαθανασίου και την Έλενα-Όλγα Χρηστίδη

- Ναταλία Χατζηαντωνίου, Δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών

- Βασίλειος Θανόπουλος, Δημοσιογράφος/Αρχισυντάκτης, Antivirus magazine

- Aλέξανδρος Διακοσάββας, Δημοσιογράφος, LIFO

- Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Δημοσιογράφος, LIFO

- Ζωή Παρασίδη, Δημοσιογράφος, LIFO

- Αναστάσιος Μπρεκουλάκης, Δημοσιογράφος, LIFO

- Κωνσταντίνα Δασκαλοπούλου, Δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών

- Αναστασία Γιάμαλη, Δημοσιογράφος/Παρουσιάστρια, KONTRA channel

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ