Παραδοχή Ζελένσκι: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ - Πρέπει να το αποδεχτούμε»

Ανοιχτή παραδοχή του Ουκρανού προέδρου, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF), λίγο πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.

Παραδοχή Ζελένσκι: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ - Πρέπει να το αποδεχτούμε»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο το πρωί της Τρίτης, φάνηκε να αναγνωρίζει πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες “ανοιχτές πόρτες”, αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να γίνει δεκτό», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Θυμίζουμε πως η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί επι δεκαετίες βασικό αίτημα της Ρωσίας, αλλά και στους όρους θέτει για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και το τέλος του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τη Δύση να υποστηρίξει τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Είναι πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ