Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός εικονολήπτης του αμερικανικού Fox News

Το Fox News ανέφερε σήμερα Τρίτη (15/03) πως ο εικονολήπτης του, Pierre Zakrzewski, σκοτώθηκε στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός εικονολήπτης του αμερικανικού Fox News
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Brent Renaud φέρεται επίσης να σκοτώθηκε από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ανταποκριτής, ο Benjamin Hall, ενώ σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ουκρανίας kp.ua, μια Ουκρανή δημοσιογράφος, η Oleksandra Kuvshinova, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Το Fox News ανακοίνωσε την επίθεση και τον τραυματισμό του Hall τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο ρεπόρτερ «τραυματίστηκε έξω από το Κίεβο στην Ουκρανία».

Ο 55χρονος Zakrzewski και η Kuvshinova σκοτώθηκαν «ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού πυροβολικού από ρωσικά στρατεύματα στο βορειοανατολικό τμήμα του χωριού Γκορένκα», ανέφερε το kp.ua.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Suzanne Scott, είπε: «Ο Pierre σκοτώθηκε στη Horenka, έξω από το Κίεβο της Ουκρανίας. Ο Pierre ήταν με τον Benjamin Hall χθες… όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από πυρά. Ο Pierre Zakrzewski ήταν εικονολήπτης εμπόλεμης ζώνης που κάλυψε σχεδόν κάθε διεθνή είδηση για το Fox News, από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του μαζί μας. Το πάθος και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν απαράμιλλα».


*με πληροφορίες από το GUARDIAN 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ