Σφοδρή επίθεση Λαβρόφ στις ΗΠΑ

Επίθεση εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ λέγοντας ότι επιθυμούν έναν κόσμο που να θυμίζει "american saloon" και όπου οι Αμερικανοί έχουν πάντα το πάνω χέρι.

Σφοδρή επίθεση Λαβρόφ στις ΗΠΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ και σε δηλώσεις του στο RT, η Ρωσία δεν τρέφει πλέον αυταπάτες ότι μπορεί να στηρίζεται στη Δύση και δεν πρόκειται να αποδεχθεί έναν κόσμο, όπου οι ΗΠΑ θα συμπεριφέρονται ως «παγκόσμιος σερίφης».

O Σ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές χώρες, που «δεν θέλουν να λαμβάνουν εντολές από τον “θείο Σαμ”» και διέψευσε πληροφορίες που ανέφεραν ότι το αεροσκάφος που τον μετέφερε στις 17/03 στο Πεκίνο έκανε αναστροφή και γύρισε στη Μόσχα.

Όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι «θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Θα επιβιώσουμε. Αναπτύσσονται μέτρα από τον πρόεδρο και την κυβέρνηση τα οποία θα ανακοινώνονται σταδιακά και αυτή είναι μόνο η αρχή της προσαρμογής της οικονομικής μας πορείας ώστε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες». 

«Μετά το 2014, αποκτήσαμε εμπειρία που μας επέτρεψε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα από αυτή την ιστορική περίοδο. Φυσικά, δεν συγκρίνεται καν σε κλίμακα με αυτό που έγινε μετά το 2014. Ωστόσο, τώρα η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιστούμε σε δυτικούς εταίρους μας, έχει εξανεμιστεί. Τώρα βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οποιοδήποτε φορτίο με οπλισμό με προορισμό την Ουκρανία θα γίνει στόχος για τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ