Πάρτι ενίσχυσης του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Είναι γεγονός. Το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" παίρνει σάρκα και οστά.

Πάρτι ενίσχυσης του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", «Η συλλογική προσπάθεια για μία κοινωνία συμπερίληψης και αλληλεγγύης είναι ταυτοτικό στοιχείο του συλλόγου μας. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό να συναντηθούμε και να γνωριστούμε από κοντά! Σας περιμένουμε όλες, όλους και όλ@ στο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου, που σηματοδοτεί την αρχή για να ανοίξουμε νέους Ορίζοντες με πυρήνα τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση!

Παρασκευή 18 Μαρτίου από τις 10 μ.μ.

Πολυχώρος Σπούτνικ»

ΕΔΩ οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Τι είναι το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" είναι σωματείο κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
Μέλη του είμαστε νέοι και νέες μεταναστευτικής καταγωγής, είτε Έλληνες πολίτες, είτε όχι, που γεννηθήκαμε ή και ανατραφήκαμε στην Ελλάδα.

Εδώ μεγαλώσαμε. Εδώ σπουδάσαμε ή σπουδάζουμε. Εδώ στην Ελλάδα αγωνιούμε για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο δικό μας όσο και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Τα προβλήματά μας είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Οι προκλήσεις μας για το μέλλον, το ίδιο. Το δικό μας μέλλον είναι αυτό της ελληνικής κοινωνίας στο σύνόλό της. Είμαστε ζωντανό τμήμα αυτής της κοινωνίας. Εδώ ανήκουμε.

Θυμόμαστε την καταγωγή μας, τιμούμε κι αγαπάμε τις πατρίδες των γονέων μας, αλλά η Ελλάδα ως χώρα διαμονής μας είναι αυτή που πρωτίστως, συγκροτεί την ταυτότητα μας. Υπό την έννοια αυτή, είμαστε Έλληνες πολίτες, ακόμη κι αν κάποιες και κάποιοι από μας ακόμη δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Στόχος του σωματείου μας είναι να φέρουμε συγκροτημένα και αποτελεσματικά τα ζητήματα της γενιάς μας στην πολιτική ορατότητα. Στόχος μας είναι να μιλήσουμε εμείς γι’ αυτά.

Η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη είναι το σύστημα αξιών μας. Καμία διάκριση στους ανθρώπους με βάση την καταγωγή τους δεν μπορεί να γίνει δεκτή και το έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι, καθώς η γενιά των γονέων μας, μεταναστών στην Ελλάδα, έχει υποστεί διακρίσεις.

Σε τελευταία ανάλυση, άνθρωπος, ως ηθικό ον, όπως και Έλληνας, γίνεσαι.

Είναι πλούτος για την ελληνική κοινωνία να ενσωματώνει και να κινητοποιεί ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, με την έγνοια για έναν καλύτερο κόσμο.

Η διαφορετικότητα μπορεί να είναι μοχλός αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, συνεργασίας και προόδου και όχι εστία διαιρέσεων.

Αυτό όμως δεν θα γίνει μόνο του. Χρειάζεται αγώνα.

Στόχος μας είναι μια πιο συμπεριληπτική χώρα πλάι σε όλους όσους δίνουν αγώνες κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των αποκλεισμών.

Η συλλογική δράση μέσω σχετικών παρεμβάσεων και η συμμετοχή στη δημόσια σφαίρα είναι ο δρόμος μας.

Αυτοί είναι οι "Ορίζοντές" μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ