Καλλιθέα: Βανδάλισαν μνημείο με σύνθημα υπέρ του νεοναζιστικού "Τάγματος Αζόφ" (εικόνες)

Με το όνομα και τα ναζιστικά σύμβολα του Ουκρανικού «Τάγματος Αζόφ» βανδάλισαν άγνωστοι το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Καλλιθέα: Βανδάλισαν μνημείο με σύνθημα υπέρ του νεοναζιστικού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, αντέδρασε έντονα, με ανάρτησή της στο Facebook, δημοσιεύονται και τις φωτογραφίες από το βανδαλισμό του μνημείου στην Καλλιθέα.


Τι είναι το Τάγμα Αζόφ... σε 5 λεπτά (video)


Η ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας:

«Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρώ τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

Ύστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;

Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων. #StopFascism»


Ουκρανία: «Τάγμα Αζόφ» - Του Αδόλφου τα παιδιά...

Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους πως «Το μνημείο έχει στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών, στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, αιχμαλώτων πολέμου που δραπέτευσαν, εντάχθηκαν και πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ, ώσπου το καλοκαίρι του 1944, στο Μπλόκο της Καλλιθέας πιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους συνεργάτες τους μαζί με 14 ΕΛΑΣίτες και 8 ακόμα αγωνιστές, στην Αγία Ελεούσα.

Η αθλιότητα αυτή των φασιστών, που βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους, δε μπορεί να διαγράψει την ιστορία, όπως και το γεγονός οτι για 70 χρόνια οι λαοί της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της γύρω περιοχής ζούσαν αδελφωμένοι, μεγαλούργησαν πάλεψαν και νίκησαν το ναζισμό-φασισμό.

30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ο ουκρανικός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε εκμεταλλευτικά σχέδια και στους αντιτιθέμενους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς Ν.Α.Τ.Ο. - Ρωσίας.

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών! Το μνημείο θα αποκατασταθεί άμεσα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ