Τέλος τα τηγανητά σε ταβέρνες και σουβλατζίδικα; (video)

Σε πλήρες αδιέξοδο οι επιχειρήσεις εστίασης από την έλλειψη ηλιελαίου. Σκέψεις για προσωρινή κατάργηση των τηγανητών φαγητών.

Τέλος τα τηγανητά σε ταβέρνες και σουβλατζίδικα; (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης με την έλλειψη ηλιελαίου και τις τεράστιες ανατιμήσεις, ανέδειξε με δηλώσεις του, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης στο GRTimes. 

Ο κ. Κουφίδης μάλιστα, αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις να κοπούν τελείως τα τηγανητά φαγητά.

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δεκάλιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».

Πλαφόν στα σούπερ μάρκετ

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι πως πολά σουπερ μάρκετ έχουν αναγκαστεί να βάλουν πλαφόν στην αγορά ηλιέλαιου και αλευριών, ενώ πρόβλημα παρατηρείται και στη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ