25η Μαρτιου: Αλυτρωτικά και εθνικιστικά συνθήματα - ντροπή στην παρέλαση (video)

Στη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μετά από πολύ καιρό, υπήρξε μεγάλης έκτασης επίδειξη αλυτρωτικού παροξυσμού από συνθήματα μονάδων των ενόπλων δυνάμεων.

25η Μαρτιου: Αλυτρωτικά και εθνικιστικά συνθήματα - ντροπή στην παρέλαση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το τμήμα της Σχολής Ικάρων, για παράδειγμα, φώναξε συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» - «Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία». Κάτι που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια είχε εκλείψει - και με εντολές των διοικήσεων των σχολών. Δηλαδή τα εθνικιστικά, μεγαλοϊδεαστικά, μιλιταριστικά, δημόσια παραληρήματα.

Προφανώς, η χθεσινή ντροπή, σε συνδυασμό με τα Ραφάλ που κοίταζαν εκστασιασμένοι στον Αττικό ουρανό, μικροαστοί που σε λίγο καιρό δεν θα έχουν σπίτια με ρεύμα, αλλά και ο μιλιταριστικός παροξυσμός της κυβέρνησης, οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, για το έθνος με τον μεγαλύτερο αλυτρωτισμό στα ήδη εθνικιστικά Βαλκάνια.

Καλά θα πάει και αυτή η Μεγάλη Ιδέα.

* Ο αλυτρωτισμός είναι ή εθνικιστική πολιτικοικονομική κίνηση που επιδιώκει την απελευθέρωση όλων των υπόδουλων ομοεθνών και την προσάρτηση εδαφών, τα οποία στη διάρκεια της ιστορίας κατείχε ή υποτίθεται ότι κατείχε το κράτος που τα διεκδικεί.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ