"Άνοιξε τα χαρτιά" του ο Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία - Ο πόλεμος θα είναι μακρόχρονος» (video)

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ... ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας είναι στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Έχουμε εμπλακεί εκ νέου σε μια μεγάλη μάχη για την ελευθερία. Μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού. Μεταξύ ελευθερίας και καταστολής. Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί ούτε σε μέρες ούτε μήνες. Πρέπει να δυναμώσουμε τον εαυτό μας για τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από τη Βαρσοβία, αποκαλύπτοντας πως πάμε σε μια διαρκή σύγκρουση με απρόβλεπτες εξελίξεις. 

Η πιο σημαντική στιγμή στην ομιλία του αμερικανού προέδρου όμως ήταν η για πρώτη φορά αναφορά του πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και πως η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί  ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία... αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», είπε πιο συγκεκριμένα ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Λευκός Οίκος, διόρθωσε τον Τζο Μπάιντεν με διευκρίνηση πως «ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εννοούσε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ