Συνεχίζει να "διορθώνει" τον Μπάιντεν ο Λευκός Οίκος - Πολιτική αναστάτωση στις ΗΠΑ (video)

Σε «ανθρώπινη αντίδραση» αποδίδουν από τον Λευκό Οίκο την ατάκα Μπάιντεν περί αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία. Σφοδρές αντιδράσεις και από Ρεπουμπλικανούς.

Συνεχίζει να
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον Λευκό Οίκο, που για δύο ημέρες προσπαθεί να «μπαλώσει» την κατάσταση.

Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, στην τελευταία προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Nομίζω πως επρόκειτο για μια ανθρώπινη αντίδραση στις ιστορίες που είχε ακούσει εκείνη την ημέρα … Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία. Τελεία και παύλα», είπε αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ στο CNN.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ρις, χαρακτήρισε τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν ως μια «τρομερή γκάφα» και είπε πως εύχεται ο πρόεδρος να είχε παραμείνει στην προγραμματισμένη ομιλία του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, που δεν ασχολούνται με τον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν συνειδητοποιούν ότι αυτές οι εννέα λέξεις που ξεστόμισε θα προκαλούσαν το είδος της έκρηξης που προκάλεσαν. Θα δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε, μείνετε στο κείμενο», τόνισε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής, στο CNN.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ