Ζελένσκι: «Είμαστε ανοιχτοί για καθεστώς ουδετερότητας αλλά με εγγυήσεις και δημοψήφισμα»

Έτοιμος να συζητήσει ακόμα και για καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Έθεσε όμως ως προαπαιτούμενο την εγγύηση τρίτων μερών καθώς και να τεθεί σε δημοψήφισμα.  

Ζελένσκι: «Είμαστε ανοιχτοί για καθεστώς ουδετερότητας αλλά με εγγυήσεις και δημοψήφισμα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για εγγυήσεις ασφαλείας, ουδετερότητα και μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Πρόκειται για το σημαντικότερο σημείο. Αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται υπό συζήτηση και εξετάζεται εις βάθος», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε διαδικτυακή συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ, που προβλήθηκε στο κανάλι της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.

Μιλώντας διαδικτυακά σε ρώσους δημοσιογράφους, εν μέσω απαγόρευσης των ρωσικών αρχών για αποφυγή μετάδοσης, ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις στη ρωσική γλώσσα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η ρωσική εισβολή προκάλεσε την καταστροφή πόλεων με ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ουκρανία και σημείωσε πως η καταστροφή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.

Σύμφωνα με Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ουκρανία είναι ανοιχτή για συζητήσεις σχετικά με τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, όμως απέφυγε να συζητήσει άλλα ρωσικά αιτήματα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ