Νεοναζί στην Ουκρανία: Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του γαλλικού CANAL+ (video)

Το εξαιρετικό ρεπορτάζ - ντοκιμαντέρ "Οι μάσκες της Επανάστασης", του έγκυρου και πολυβραβευμένου γάλλου ερευνητή, Paul Moreira, ρίχνει φως στα γεγονότα του 2016 στην Ουκρανία και εξιστορεί την πτώση του φιλορώσου προέδρου Γιανούκοβιτς, τι ακριβώς συνέβη μετά τα γεγονότα της Πλατείας Μαϊντάν και πως οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες όπως το τάγμα Αζόφ «είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ουκρανική δημοκρατία».

Νεοναζί στην Ουκρανία: Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του γαλλικού CANAL+ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ένα ντοκιμαντέρ που κόβει την ανάσα και που δημιούργησε για την εκπομπή "Special Investigations" του γαλλικού Canal+, ο γνωστός ερευνητής δημοσιογράφος Paul Moreira, αποκαλύπτει τα σοκαριστικά γεγονότα που ακολούθησαν την επανάσταση του 2016 στην πλατεία Μαϊντάν, τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση του φιλορώσου και διεφθαρμένου προέδρου Γιανουκόβιτς, αλλά και την άνοδο της σκληρής ακροδεξιάς και τις φρικτές πράξεις των νεοναζιστών στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ουκρανική πρεσβεία στη Γαλλία ζήτησε από το τηλεοπτικό κανάλι Canal+ να μην μεταδώσει το ντοκιμαντέρ.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Paul Moreira «Οι Μάσκες της Επανάστασης», ερευνά και τους θανάτους 45 ρωσόφωνων σε πυρκαγιά σε κτίριο στην Οδησσό, οι οποίοι όπως λέει αγνοήθηκαν από τα Δυτικά ΜΜΕ και δεν διερευνήθηκαν ποτέ σωστά από τις ουκρανικές αρχές.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες, συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα του Μαϊντάν και συνέχισαν να πολεμούν μαζί με τον ουκρανικό στρατό για να καταστείλουν μια απόπειρα απόσχισης που υποστηρίζεται από τη Ρωσία στις ανατολικές επαρχίες, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για υποστήριξη αυτών των νεοναζιστικών ομάδων.

Ο Μορέιρα υπερασπίστηκε το έργο του λέγοντας ότι όχι μόνο δεν είναι φιλορώσος προπαγανδιστής, αλλά μάλιστα προειδοποιούσε ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες, όπως το Τάγμα Αζόφ και ο Δεξιός Τομέας «είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ουκρανική δημοκρατία».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

(ενεργοποιείστε τους ελληνικούς υποτίτλους)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ