Ακρίβεια: Κοπάδια στην Κρήτη αποδεκατίζονται από υποσιτισμό (video)

Οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, έχουν οδηγήσει σε αποδεκατισμό τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στην Κρήτη. Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους.

Ακρίβεια: Κοπάδια στην Κρήτη αποδεκατίζονται από υποσιτισμό (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως διαβάζουμε στο neakriti.gr, ζωικό κεφάλαιο της Κρήτης κινδυνεύει με αφανισμό, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών, που έχουν αφήσει υποσιτισμένα τα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

Κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, δηλώνουν πως ο πολλαπλασιασμός των τιμών, έχει δημιουργήσει μια δραματική κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει.

Μέχρι και πενταπλασιασμό του κόστους εμφανίζουν κάποια σκευάσματα, την ώρα που και τα κοντέινερ από την Κίνα, όπως εξηγούν, τα οποία φέρνουν πρώτες ύλες από 1500 ευρώ, η τιμή τους εκτοξεύθηκε στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας, με τον πρωτογενή τομέα του νησιού, όπως λένε οι ίδιοι να δέχεται την χειρότερη επίθεση που έχει ποτέ καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα κοπάδια αποδεκατίζονται από την ασιτία καθώς μέχρι και το καλαμπόκι από 170 ευρώ τον τόνο έφτασε στα 400 ευρώ, την ώρα που ακόμη και η σπορά σιτηρών για να ταϊστούν τα ζώα, δεν έγινε λόγω των δυσθεώρητων αυξήσεων σε λιπάσματα και καύσιμα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ