Ντάνιελ Χάκετ: «Στη Ρωσία ζουν μια δικτατορία - Δεν ξέρω τι υπάρχει στο μυαλό του Πούτιν»

Ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας –και του Ολυμπιακού- Ντάνιελ Χάκετ, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο ιταλικό περιοδικό «Sportweek». Μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μόσχα μετά από τέσσερα χρόνια, για τον πόλεμο, τον Πούτιν και την κατάσταση στη Ρωσία.

Ντάνιελ Χάκετ: «Στη Ρωσία ζουν μια δικτατορία - Δεν ξέρω τι υπάρχει στο μυαλό του Πούτιν»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Ντάνιελ Χάκετ εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να φύγει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια της καριέρας του.

Πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία, γνωρίζουν ότι ζουν σε μια δικτατορία. Αποδέχονται το γεγονός γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή

«Ήλπιζα μέχρι το τέλος ότι η σεζόν μας θα μπορούσε να είχε συνεχιστεί. Όταν όμως έγινε επίσημη η απόφαση της Ευρωλίγκας, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου έφυγαν από τον σύλλογο ο ένας μετά τον άλλον. Ήμουν ο τελευταίος που έφυγα, αλλά ήταν η στιγμή για αλλαγή. Μετά από τέσσερα χρόνια, όμως, ήταν άσχημο να φύγεις με αυτόν τον τρόπο».

Ο Ιταλό-αμερικανός μπασκετμπολίστας μίλησε όμως και για τη γενικότερη κατάσταση στη Ρωσία και πώς νιώθουν οι άνθρωποι στη χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του Πούτιν. Δεν μοιράζεται συναισθήματα ή συναισθήματα

«Κανείς μέσα στο κλαμπ δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το 90% του ρωσικού λαού δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις κάτω από μια δικτατορία που τώρα φαίνεται σε όλη της τη δύναμη και την προφανή», δήλωσε ευθέως ο Χάκετ και συνέχισε, «δεν επιτρέπουν τη διαφωνία ή την ελεύθερη ροή ιδεών. Αυτό ξεκίνησε από την πρώτη μέρα του πολέμου. Μόνο στην Κόκκινη Πλατεία συνελήφθησαν περισσότερα από 2000 άτομα».

Ο Ντάνιελ Χάκετ ρωτήθηκε και για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του Πούτιν. Δεν μοιράζεται συναισθήματα ή συναισθήματα, πόσο μάλλον τις σκέψεις του. Δεν ξέρω ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο, αλλά άνθρωποι πεθαίνουν το 2022. Μου φαίνεται παράλογο ότι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν εξαιτίας κάποιων συγκρούσεων μεταξύ των χωρών».

«Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα πάντως: στη Ρωσία, οι απλοί άνθρωποι δεν θέλουν αυτόν τον πόλεμο. Το πραγματικό ζήτημα είναι τι δείχνουν σε αυτόν τον λαό, κάνοντας τον να πιστεύει πράγματα που δεν είναι αλήθεια», συμπληρωσε ο Χάκετ.

«Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ζουν σε μια δικτατορία. Αποδέχονται το γεγονός γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Εκτός αν το βάρος των οικονομικών κυρώσεων γίνει τόσο αφόρητο που θα ξεσηκωθούν, αλλά αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι είναι γονατιστοί και δεν έχουν άλλη επιλογή», κατέληξε ο έμπειρος μπασκετμπολίστας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ