Αποκάλυψη: Στείλαμε μυστικά έξι φορές όπλα στην Ουκρανία

Μια αποκάλυψη από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που θα συζητηθεί.

Αποκάλυψη: Στείλαμε μυστικά έξι φορές όπλα στην Ουκρανία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της -δεξιάς- εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο κεντρικό της θέμα, αποκαλύπτει τις «άγνωστες λεπτομέρειες της επιζήμιας απόφασης Μητσοτάκη, τα ντοκουμέντα για τις μυστικές πτήσεις των C-130, το στρατιωτικό υλικό παραδόθηκε στα χέρια των Αμερικανών, τις προετοιμασίες που είχαν αρχίσει πριν την εισβολή της Ρωσίας και τη σχετική εντολή που δόθηκε πριν το ζητήσει ο Ζελένσκι».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει πως η Ελλάδα έστειλε μυστικά έξι φορές όπλα στην Ουκρανία και οι αποστολές αυτές  αφορούσαν μάλιστα βαρύ οπλισμό.
Αναφέρει επίσης συγκεκριμένα πως το στρατιωτικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα, παραδόθηκε Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (United States European Command – EUCOM), με ΄έδρα στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση της συλλογής και αποστολής της στρατιωτικής βοήθειας που στέλνουν διάφορες χώρες, στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, οι χώρες που έσειλαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την παρέδωσαν στις ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ.
Αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ο κεντρικός έλεγχος και τη διεύθυνση της συλλογής και αποστολής της στρατιωτικής βοήθειας και για να απλοποιηθούν νομικά και γραφειοκρατικές ζητήματα που έχουν σχέση με τη διακίνηση οπλισμού και τη μεταβίβασή του σε τρίτο μέρος (third party transfer).
Αυτό σημαίνει βέβαια πως τα όπλα δεν παραδόθηκαν απευθείας στους Ουκρανούς, αλλά στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ