Επίθεση ιερέα σε άνεργη transgender γυναίκα - Της αρνήθηκαν συσσίτιο της εκκλησίας

Σύμφωνα με καταγγελίες, αλλά και μήνυση που ήδη κατατέθηκε στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ, ιερέας Ναού στην περιοχή της Καλλιθέας εδώ και ημέρες αρνείται να δώσει συσσίτιο σε transgender γυναίκα που έχει ανάγκη. Όπως καταγγέλλεται, ο ιερέας έχει ξεκάθαρα ρατσιστικό κίνητρο και δόλο, καθώς δεν αποδέχεται την ταυτότητα φύλου της και τις επιτίθεται με χυδαία τρανσφοβικά σχόλια.

Επίθεση ιερέα σε άνεργη transgender γυναίκα - Της αρνήθηκαν συσσίτιο της εκκλησίας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και αποδεικτικά υλικά, ο ιερέας, διώχνει την Ι.Κ. από την εκκλησία, της αποδίδει χυδαίους χαρακτηρισμούς και προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια της.

Επιπρόσθετα, της στερεί καθημερινά την παροχή φαγητού μολονότι εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις και την χλευάζει αποκαλώντας της «άνδρα με βυζιά», «πλάσμα του διαβόλου» και άλλους κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς, που όχι μόνο δε συνάδουν με το ρόλο του ιερέα αλλά εμπίπτουν και σε ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Η δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ, η οποία έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ι. Κ., με δηλώσεις της στο thepressproject.gr, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας απευθύνθηκε στην εντολέα της με πλήθος κακοποιητικών χαρακτηρισμών, αποκαλώντας τη για παράδειγμα «άνδρα με βυζιά», παρουσία μάλιστα τρίτων ατόμων. «Εκτός από την κατάθεση μήνυσης, θα προχωρήσουμε και σε αγωγή για ηθική βλάβη με σκοπό τη διεκδίκηση χρηματικής αποζημίωσης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων», αναφέρει.

Όπως εξηγεί στο TPP η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ, η  γυναίκα για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ήταν απαραίτητο να προσκομίσει έγγραφα όπως η αστυνομική της ταυτότητα, ένα λογαριασμό ΔΕΗ και ένα εκκαθαριστικό ώστε να διαπιστωθεί ότι πληροί τα οικονομικά κριτήρια.

Μόλις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρανς άτομο, καθώς οι άνθρωποι στην ενορία διάβασαν στοιχεία μη συμβατά με την εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορωνοϊού.

Όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει, ενώ της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς και άκρως κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά».

«Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η "γραμμή" της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», αναφέρει η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ